Renée
Renée Food 16 februari 2018

Met deze super simpele tip wordt je guacamole niet bruin

Je hebt met grote kans al van alles geprobeerd om je goddelijke, verse guacamole niet bruin te laten worden: van extra veel citroensap tot olie en huishoudfolie, maar niets helpt voldoende. Toch is er een (nog veel makkelijkere) manier om dit te voorkomen.

De truc?

Water. Jawel. Niet meer en niet minder dan water. Het enige wat je hoeft te doen is je guacamole goed glad te strijken en je bakje langzaam te vullen met een extra centimeter water. Op deze manier komt er amper zuurstof (de boosdoener) bij je avocado en hoef je enkel nog je bakje af te schudden als je weer een nieuwe portie wilt eten.

De guacamole zou wellicht iéts wateriger kunnen worden, maar dit verschil zou niet storend moeten zijn zolang je de guacamole goed aandrukt en glad strijkt alvorens de toevoeging van het water. Smakelijk!

Reageer op artikel:
Met deze super simpele tip wordt je guacamole niet bruin
Sluiten