Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 21 jan 2020

Enige single in de groep? Zo voorkom je het ‘vijfde-wiel-aan-de-wagen-gevoel’

Hartstikke blij ben je natuurlijk voor alle vriendinnen om je heen die een partner hebben, maar soms is het niet zo fijn om de enige single te zijn. Alhoewel, dat vrije gevoel en niet rekening hoeven te houden met iemand anders is natuurlijk ook heerlijk. Wat als je in een (grote) groep de enige single bent? Zo voorkom je ongemakkelijke situaties.

Normaal gesproken vind jij het echt geen probleem dat je single bent, maar op sommige momenten voel je je toch alleen. Al helemaal als je met een grote groep bent en iedereen er met zijn of haar partner is. Je voelt je dan al snel het vijfde wiel aan de wagen maar dat is echt niet nodig.

Enige single in de groep

Je bent natuurlijk niet de enige single die rondloopt op deze aardbol, maar soms wel in je eigen vriendengroep. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn natuurlijk maar er zijn van die momenten dat het een klein nadeel is. Om ongemakkelijke situaties te voorkomen als vijfde wiel aan de wagen raden we je deze tips aan.

1. Denk positief

Als je alleen maar gaat zitten nadenken over het feit dat jij de enige single bent, wordt het er niet beter op. Op het moment dat je daar in blijft hangen, ga je jezelf juist als vijfde wiel aan de wagen zien terwijl dat van de groep zelf helemaal niet de intentie is. Op die manier maak je dus juist de “outsider” van jezelf. Nergens voor nodig.

2. Focus je op één persoon

Focus je direct op één persoon *stalker* en begin daar gezellig mee te kletsen. Het is heus niet erg als je hem of haar even bij zijn partner weghoudt, zij zien elkaar al genoeg. Natuurlijk is dit om de avond even lekker op te warmen, je komt hierdoor vanzelf snel in gesprek met iedereen. Je voorkomt er in ieder geval mee dat alle stelletjes continu met z’n tweetjes zijn.

3. Trek koppels uit elkaar

Hier moet je wellicht iets meer moeite voor doen dan de tip hierboven, maar het is wel een goede. Trek twee koppels uit elkaar en knoop een gesprek aan met twee van de vier. Dus trek bijvoorbeeld je twee vriendinnen weg bij hun partners. Zo kunnen jullie met z’n drieën gezellig kletsen en vinden die andere twee elkaar wel weer.

4. Wel of niet ingaan op jouw single zijn

Het kan behoorlijk ongemakkelijk zijn als iemand in deze setting aan je vraagt waarom je nog single bent of wanneer ze jouw vlam kunnen verwachten. Het is natuurlijk maar net of je dat zelf wel of niet vervelend vindt maar het is goed om voor jezelf te bedenken of je daar wel of niet op in wil gaan.

Dat doe je door eerlijk te zeggen dat je er niet over wil praten of er juist een grapje over te maken en serieus op in te gaan als je het geen enkel probleem vindt.

5. Probeer het ‘single buddy system’

Het kan zijn dat je er echt tegenop ziet om je in een groep te begeven met alleen maar stelletjes. Als je dat niet ziet zitten kun je er altijd nog voor kiezen om iemand mee te nemen. Een andere single vriendin bijvoorbeeld. Niemand zal daar een probleem mee hebben.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Enige single in de groep? Zo voorkom je het ‘vijfde-wiel-aan-de-wagen-gevoel’
Sluiten