Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 12 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Vrijgezel maar wel zin in vakantie? 4 redenen waarom je een zo’n singlereis een kans moet geven

Niemand vertelde je vroeger over het single zijn op latere leeftijd en hoe dit af en toe kan zijn voor iemand. Je gaat er maar gewoon vanuit dat je iemand vindt en dan trouwt, maar de realiteit is anders. We krijgen misschien wel relaties, maar worden ook gekwetst, het past niet bij ons of we zitten zelf niet helemaal lekker in de wedstrijd en dat is allemaal prima. Single zijn hoort bij het leven, maar sommige situaties worden er niet makkelijker op.

Wat nou als al je vrienden en vriendinnen relaties hebben en die samen op vakantie gaan? Wat als jij gewoon een verre reis wil maken maar dat niet alleen wil doen? Dan kan je je natuurlijk gewoon inschrijven voor een singlereis.

Wij gaan je vertellen waarom dat nog helemaal zo gek niet is.

Singlereis maken? Waarom niet!

Zo’n singlereis klinkt misschien als iets wat alleen voor mensen is die écht niemand om zich heen hebben, maar dat is helemaal niet waar. Mensen die op singlereis gaan zijn juist avontuurlijk en stoer, want ga maar eens op vakantie met mensen die je niet kent. Als jij zin hebt om naar een mooi Zuid-Amerikaans land op vakantie te gaan, maar niemand wil met je mee, dan is het een perfecte uitkomst dat jij met een groepgelijkgestemden kunt gaan die nét zo veel zin hebben in deze reis als jij.

En singlereizen zijn vaak ook niet alleen maar voor mensen die geen partner hebben.. soms hebben reizigers wél een parter. Deze wil of kan dan niet mee, maar dat betekent niet dat de wederhelft ook maar thuis moet blijven. Toch? Wij zetten drie redenen op een rij waarom jij singlereizen gewoon een kans moet geven.

1. Je leert een hoop nieuwe mensen kennen

Misschien een open deur, maar op zo’n reis leer je natuurlijk heel veel nieuwe mensen kennen. Mensen die deelnemen aan de reis zelf, maar ook op je bestemming. Als je alleen bent verbreedt dit jouw horizon ontzettend, ook al houd je er aan het einde alleen vriendschap aan over. Daarnaast ga je op zoek naar jezelf in een nieuwe groep. Hoe stel je jezelf op? Wie vind jij leuk en wie niet? Als je in je eigen vriendengroep blijft hangen blijf je meer in een veilige modus hangen. Niet erg, maar je daagt jezelf zo niet echt uit.

2. Je wordt op een nieuwe manier zelfstandig

Of je nou 28 bent en meegaat op zo’n reis op 58.. je moet jezelf zien te redden. Natuurlijk ga je met een groep inclusief gids, maar je bent wel op jezelf aangewezen. Met een partner of vriendin voel je je verantwoordelijk voor elkaar, dat is toch anders als je elkaar nog maar net kent. Natuurlijk worden er wel connecties gevormd, maar je moet zelf nadenken over keuzes, conflicten, eventuele nare situaties maar ook leuke gesprekken.

3. Je leert alleen te kunnen genieten van dingen

Heb jij altijd relaties gehad? En heb jij het gevoel dat je iemand nodig hebt om het leuk te kunnen hebben? Op zo’n reis ontdek je wat je zelf leuk vindt en geef je jezelf de ruimte om ergens van te kunnen genieten. Niemand die je tegenhoudt, als jij lekker in je eentje op het strand wil gaan willen doe dat en enjoy.

4. Je staat open voor nieuwe situaties, misschien zelfs wel liefde

Als jij zelf kan genieten, mensen leert kennen.. misschien schiet cupido ook nog eens raak. Die ene leuke man of vrouw in de groep of misschien (wel wat lastiger later) iemand die in een lekker zonnig land woont. Je weet nooit wat het je gaat brengen, maar je weet wel dat je het eigenlijk alleen maar hartstikke naar je zin kunt hebben.

5 financiële tips voor als je ooit je baan wil opzeggen en de wereld rond wil reizen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.