Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 5 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

9x irritante situaties die iedereen met acne meemaakt

Acne is niet fijn, zeg maar gerust bloed irritant. Het huidprobleem is mega hardnekkig en soms ben je ten einde raad. En dan kijk je naar die vriendin met het perfecte babyhuidje en ben je het al helemaal zat. Gelukkig denkt iedereen er hetzelfde over en levert dat een hoop herkenbare situaties op.

Je voelt je misschien de enige volwassene die nog steeds last heeft van jeugdpuistjes, maar je bent niet alleen.

Last van acne?

Maar liefst 645 miljoen mensen wereldwijd hebben last van acne. Daarnaast heeft negentig procent van de totale wereldbevolking weleens last gehad van acne, blijvend of niet. Er zijn genoeg mensen die precies snappen hoe jij je voelt. De volgende negen herkenbare dingen zijn mega irritant en hebben veel mensen mensen last van.

1. Acne lijkt oneindig

Hoe volwassen je inmiddels bent, de acne is gebleven. Vroeger zei iedereen dat het heus wel weg zou trekken als je volwassen wordt. Maar nee, jij bent inmiddels twenty-something en wacht nog steeds op ‘het’ moment.

2. Knijpen of niet uitknijpen?

Dit is wat jij je vaak afvraagt. Misschien knapt het ervan op, misschien maak je het alleen maar erger. Who knows. Vaak kies jij ervoor om te knijpen, om er vervolgens achter te komen dat je dit beter niet had kunnen doen.

3. Blij zijn met een pukkelvrije huid

Je bent door het dolle heen als je eindelijk helemaal pukkelvrij bent. Je voelt je net Ariana Grande met een zacht babyhuidje. Maar tegelijkertijd ben je bang, want vanaf hier kan de acne zomaar weer opduiken.

4. Je geeft een godsvermogen uit aan skincare

Je besteedt je laatste centen aan een nieuw huidverzorgings-product, in de hoop dat dit het wondermiddel is. Vaak word je teleurgesteld, maar toch blijf je het doen, op zoek naar jouw holy grail. 

5. Je hebt afdrukken van je nagels in je gezicht staan

Hoewel je dondersgoed weet dat het niet ‘mag’, knijp je toch vaak je pukkels uit met je handen. Twee nagels staan er afgedrukt in jouw tere huidje, en dan komt de spijt.

6. Tijdens de menstruatie komt acne altijd terug

Alsof ongesteld zijn niet al stom genoeg is, heb je ook nog eens extra last van acne. Toevallig altijd op dezelfde plek. Het is een terugkerende teleurstelling, iedere maand weer.

7. Heftig make-uppen en het vervolgens erger maken

Je probeert jouw acne te coveren met een dekkende foundation en veel concealer, terwijl dit jouw huidproblemen alleen maar erger maakt. De poriën raken verstopt en dat zorgt voor nog meer onzuiverheden. Die jij vervolgens weer weg probeert te make-uppen. A never ending story.

8. Je toilettas is altijd overvol

Als je op vakantie gaat, maak je eerst een tactisch inpak-plan. Jouw skincare routine bevat zoveel producten, dat het altijd proppen is. En dan hebben we het nog niet eens over het gewicht van de toilettas…

9. Iedereen denkt de oplossing voor je te hebben

“Eet gewoon wat minder suiker”,”probeer eens Tea Tree olie”,”misschien moet je er niet met je handen aan zitten”. Als iemand één van deze dingen tegen je zegt, moet jij je inhouden. Alsof je niet al alles hebt geprobeerd, die onnozele tip gaat jouw huid echt niet redden.

Reageer op artikel:
9x irritante situaties die iedereen met acne meemaakt
Sluiten