18x situaties en ervaringen die elke brildrager sowieso herkent

Mensen die een bril dragen kunnen nog wel eens tegen bepaalde dingen aanlopen (niet letterlijk natuurlijk). Wanneer je namelijk genoodzaakt bent om een bril op te zetten, komen er problemen bij kijken die je liever kwijt dan rijk bent.

Er zijn bepaalde situaties die mensen met een bril anders ervaren dan mensen zonder een bril. Wat misschien nog wel irritanter is: er zijn veel mensen die vragen stellen waar we af en toe geen antwoord op hebben.

Brillendragers

Er is natuurlijk helemaal niks mis met het dragen van een bril. Sterker nog, het is best hip én natuurlijk super praktisch als je weinig of slecht zicht hebt. Toch komen brillendragers vaak in bepaalde situaties terecht of maken ze vaak de zelfde soort ervaringen mee. Om het brillenleed wat te verzachten, hebben we de meest herkenbare momenten op een rij gezet.

1. Nachtvisie

Nee, je wordt niet gek. Die deuken in de muur zaten er gisteren nog niet in. Hoe komen ze er dan wel? Die ontstonden toen je vannacht naar de wc liep, maar geen steek voor ogen zag.

2. Zwemmen

Aangezien zwemmen met een bril geen optie is, zullen we nooit precies weten hoe het er onderwater uitziet. Under water life is niet voor brillendragers weggelegd. Een andere sport beoefenen kan trouwens ook knap lastig zijn, want je bril vliegt alle kanten op.

3. Achtbanen zorgen voor een nieuw dilemma

Je hebt super veel zin in die adrenaline-kick, er is alleen één klein probleempje. Zonder een bril zie je weinig tot niets, met een bril bestaat de kans dat je het ding verliest. De keuze is aan jou.

4. Zoenen

Het zoenen met een bril op kan knap lastig zijn. Je botst telkens met je kijkglazen tegen het gezicht van je zoenpartner op. Vooral als je beiden een bril draagt, kan dit behoorlijk irritant worden. Jullie brillen lijken op een of andere manier net magneten.

5. Geen plek om te bewaren

Hij is enorm handig, maar waar moet je dat ding laten? Tenzij je het niet erg vindt dat de hals van je t-shirt uitrekt, je voor lul loopt met een koord om je nek of met je glasses door je haren loopt alsof je jureert in de eerste editie van Idols.

6. “Waarom draag je niet gewoon lenzen?”

Nou, misschien omdat ik niet elke dag aan mijn oog wil zitten met m’n vingers en een tien minuten langer in de badkamer wil staan in de ochtend. Wist je trouwens dat de lenzen op je oogbollen bewegen? Thanks, but no thanks.

7. De regen

Deze situatie komt je vast bekend voor: een plensbui om u tegen te zeggen. Elke vijf seconden ben je bezig met het schoonvegen van je bril. Was het maar zo makkelijk als het knipperen met je ogen is. Kan iemand misschien ruitenwissers voor onze glazen uitvinden?

8. Televisie kijken

Heerlijk televisie kijken terwijl je op de bank ligt met je hoofd op een kussen, zonder dat de bril beschadigt of in je schedel wordt geperst. Hoe zou dat zijn?

9. Douche

Met een bril de douche in stappen, wil zeggen dat je elke vijf seconden weer je bril moet schoonvegen. Het zou alleen fijn zijn om een keer te kunnen zien welke shampoo fles we pakken en deze niet tig keer te laten vallen.

10. De oven en vaatwasser

Eventjes een pizza uit de oven halen staat gelijk aan tijdelijke blindheid, we trappen er elke keer weer in. Dus leg maar alvast een doekje klaar om je beslagen bril af te vegen. Hetzelfde verhaal geldt voor de vaatwasser.

11. “Mag ik je bril eens op”

Uhm, nee. Waarom zou je mijn bril willen opzetten? En als de ander hem dan eenmaal op heeft zeggen dat jij inderdaad echt geen steek kan zien. Onthoud: ik zie vormen in principe prima, de details zijn gewoon een probleem. Bekijk anders even een YouTube-video van een afstand op 1080p en daarna op 240p. Dit geeft een iets duidelijker beeld weer.

12. “Je ziet er slim uit met een bril”

Dit komt over alsof je iemand een nerd noemt of je noemt iemand niet slim zonder bril. Pas dus op met deze woorden, want dit kan zomaar in het verkeerde keelgat schieten bij iemand. Gewoon even dat je het weet.

13. Je ziet niets bij de kapper

“Hoe wil je geknipt worden?” Vervolgens geef je antwoord en hoop je dat alles goed gaat, want je ziet de hele knipbeurt niet wat er allemaal gebeurt.

14. Je bril kwijt zijn

Wanneer je ‘s nachts je bril op het nachtkastje legt, wil die nog wel eens op magische manier verdwijnen. Het is vervolgens een redelijke ochtendfrustratie om de bril weer te vinden. Daarbij gebeurt het ook af en toe dat je je wezenloos aan het zoeken bent naar dat ding, blijkt die gewoon op je hoofd te zitten. Oeps.

15. Altijd vies

En dan vooral vieze vingervlekken of opgedroogde druppen van de regen. Wie bewaart er nou dat vodje dat je er bij aanschaf bijkrijgt?

16. “Is het een bril op sterkte of is het fashion?”

Ik draag een bril omdat ik het nodig heb en geen snars kan zien. Ik kan er ook niets aan doen dat het dragen van een bril opeens als trendy werd gezien (hoewel ik het stiekem wel leuk vindt).

17. Het afzakken van je bril

Bukken is geen goed idee, want dit vergroot het risico op een neervallend object dat eruit ziet als jouw bril. Dit gebeurt ook wanneer het warm is buiten, met als gevolg dat je continu je bril weer op je neus duwt. Het resultaat? Een hoog nerdgehalte…

18. Omkleden

Even een nieuw shirt aantrekken terwijl je een bril draagt? Dat klinkt misschien makkelijk, maar is het niet. Het shirt is net te strak of je montuur steekt net te ver uit. Voordat je het weet, ligt je bril op de grond, oftewel tijd om je bril weer af te zetten.

Lees ook: Wil je een nieuwe haircut voor de winter? Met deze kapsels zit je goed

Reageer op artikel:
18x situaties en ervaringen die elke brildrager sowieso herkent
Sluiten