Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 9 okt 2018

The Skin Issue – Waarom je nu al kunt beginnen met antirimpelcrème

Steeds meer vrouwen worden zich bewust van het belang van huidverzorging. We hechten niet alleen meer waarde aan een mooi potje, maar kijken ook vaker naar de ingrediëntenlijst. In The Skin Issue gaan we achter al jouw vragen over huidverzorging aan.

Wanneer begin je met antirimpelcrème?

Veel vrouwen beginnen aan antirimpelcrèmes wanneer de eerste lijntjes zichtbaar worden. Dat is immers waar antirimpelcrèmes voor zijn, het opvullen van rimpels. Toch? Niet helemaal. De meeste antirimpelcrèmes zorgen er namelijk voor dat het vochtgehalte en barrièrefunctie van de huid op pijl worden gehouden. Iets wat ook belangrijk is voor een jonge huid. Je kunt dus al een stuk eerder beginnen met het gebruik van zogenaamde antirimpelcrèmes. Mits jouw huid hier behoefte aan heeft, natuurlijk. Zoek daarom wel goed uit wat voor huidtype je hebt. Niet iedere (jonge) huid heeft baat bij het gebruik van antirimpelcrème.

Let vooral op ingrediënten

Heb je besloten dat een anticrimpelcrème geschikt is voor jouw huidtype? Pas dan op dat er geen irriterende ingrediënten in de crème zitten. Deze kunnen huidveroudering namelijk juist weer in de hand werken. En wie denkt dat een antirimpelcème ervoor gaat zorgen dat je al bestaande rimpels als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen, komt van een koude kermis thuis. Geen enkele crème kan huidveroudering terugdraaien. Diepe rimpels blijven diepe rimpels, tenzij je er een naald bijhaalt. Wel kun je voor bestaande rimpels een crème gebruiken waar retinol in zit. Vitamine A-zuur werkt nog beter, maar dit is in Nederland alleen op doktersrecept te verkrijgen.

Het belangrijkste bij het wel of niet beginnen antirimpelcrèmes is dus eigenlijk goed kijken naar de ingrediënten en naar je eigen huid. Een crème die voor de ene huid werkt, hoeft voor jouw huid niet per se te werken. Heb je een antirimpelcrème gevonden die aansluit bij de behoeften van jouw huid? Schroom dan niet er alvast mee te beginnen. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen.

Weet wat je koopt – dit betekenen al die termen op huidverzorgingsproducten

Reageer op artikel:
The Skin Issue – Waarom je nu al kunt beginnen met antirimpelcrème
Sluiten