Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 29 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

The Skin Issue – Deze ingrediënten werken écht tegen acne

Steeds meer vrouwen worden zich bewust van het belang van huidverzorging. We hechten niet alleen meer waarde aan een mooi potje, maar kijken ook vaker naar de ingrediëntenlijst. In The Skin Issue gaan we achter al jouw vragen over huidverzorging aan.

Ingrediënten die helpen tegen acne

Het zoeken naar producten en ingrediënten die helpen tegen acne lijkt soms een onmogelijke taak. Veel mensen zijn geneigd om in de weer te gaan met agressieve middeltjes, maar dit doet vaak meer kwaad dan goed. Ook een acne-gevoelige huid wil namelijk goed verzorgd worden. Gebruik die tube tandpasta dus lekker waar ‘ie voor bedoeld is, en zoek je heil liever bij ingrediënten die je huid verzorgen, in plaats van uitdrogen.

Er zijn een hoop producten op de markt die claimen acne tegen te gaan. Helaas zitten veel van deze producten vol agressieve ingrediënten die de huid uitdrogen. Probeer bij het zoeken naar producten voor jouw acnegevoelige huid goed op de ingrediëntenlijst te letten. Bij welke ingrediënten je huid baat heeft, lees je hier.

Salicylzuur

Salicylzuur is een enorm effectief ingrediënt tegen acne, én je kunt het gewoon in de winkel kopen. Het is een exfoliant, wat inhoudt dat het de huid ontdoet van dode huidcellen. Het ingrediënt werkt goed voor de acnegevoelige huid omdat het doordringt in de poriën, waar het talg oplost. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend, wat natuurlijk perfect is bij een huid met acne. Meer over het exfoliëren van de huid lees je hier.

Klei

Een vette huid met acne kan heel veel baat hebben bij een goed kleimasker. Niet alleen is het een fijn momentje voor jezelf, een masker van klei doet écht iets voor de huid. Klei doodt namelijk bacteriën, én neemt het overtollig talg op. Let er wel op dat je niet te vaak een kleimaskertje gebruikt, omdat dit de huid weer kan uitdrogen. Gebruik het dus liever eens in de zoveel tijd als aanvulling op je huidverzorging.

Benzoylperoxide

Bij de apotheek zijn producten verkrijgbaar waar benzoylperoxide in is verwerkt. Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt om acne te bestrijden. Het werkt bacteriedodend en exfolieert de huid daarnaast ook een beetje.

Niacinamide

Een fijn ingrediënt bij acne is niacinamide (vitamine B3), omdat het kalmerend en ontstekingsremmend werkt. Daarnaast heeft het de fijne eigenschap de barrièrefunctie te versterken, waardoor de huid minder vocht verliest en beter bestand is tegen schadelijke invloeden.

Groene thee

Het komt inmiddels misschien niet meer als verrassing, maar ook groene thee werkt ontstekingsremmend. Daarnaast zit het bomvol antioxidanten. Je dag beginnen met een lekker kopje groene thee is dus altijd een goed idee.

The Skin Issue – Wat is hyaluronzuur en wat doet het voor de huid?

Dr. Jetske Ultee

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
The Skin Issue – Deze ingrediënten werken écht tegen acne
Sluiten