Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 20 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

The Skin Issue – Wat is hyaluronzuur en wat doet het voor de huid?

Steeds meer vrouwen worden zich bewust van het belang van huidverzorging. We hechten niet alleen meer waarde aan een mooi potje, maar kijken ook vaker naar de ingrediëntenlijst. In The Skin Issue gaan we achter al jouw vragen over huidverzorging aan.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een behoorlijk hot item op dit moment. Veel producenten voegen het toe aan hun producten en verschillende celebrities zweren erbij. Maar wat is het eigenlijk? Ons lichaam maakt zelf hyaluronzuur aan. Het stofje zorgt ervoor dat de huid vocht vasthoudt en er zo gehydrateerd en gezond uitziet.

Maar waarom heb ik het dan nodig in een product?

Hoe ouder we worden, hoe lastiger de huid vocht vast kan houden en hoe minder hyaluronzuur er van nature in de huid voorkomt. Zoals hierboven beschreven heeft het stofje als eigenschap dat het vocht vasthoudt. Dus als er minder van in onze huid voorkomt, kun je je voorstellen wat er gebeurt. De huid wordt minder flexibel en verslapt. Door het in een product toe te voegen en zo op de huid aan te brengen, zorgt het ervoor dat deze weer beter vocht vasthoudt. Daarnaast helpt het de huidbarrière versterken en helpt het bij bescherming tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Hyaluronzuur in je dagelijkse huidverzorging

Je kunt nu natuurlijk denken dat alleen mensen met een verslappende huid baat hebben bij hyaluronzuur, maar dat is niet waar. Ieder huidtype heeft baat bij een product met het ingrediënt, omdat het een echte boost aan de huid geeft. Ja, dus ook als je een vettere huid hebt, kun je prima een product met het ingrediënt erin gebruiken. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat droogtelijntjes – die vaak verward worden voor rimpels – minder zichtbaar worden of verdwijnen. Denk jij dus dat je die eerste fijne rimpeltjes ziet verschijnen? Misschien zijn het wel gewoon droogtelijntjes die eenvoudig te verhelpen zijn met een goed product.

Fijne producten

Wat wij zelf gebruiken om die lijntjes de baas te blijven? De Total Pure Hyaluronic Filler van Image Skincare is een enorm fijn product dat je eenvoudig aan je dagelijkse routine toevoegt. Het trekt snel in de huid, waardoor je heel snel weer verder kunt met de verzorging van je huid. Volgens huidtherapeute Inge van der Meer is het wel belangrijk met dit product op te passen. De limonene die eraan is toegevoegd kan irriterend werken op een gevoelige huid. Daarnaast zit er ook citrus extract in, wat in combinatie met zonlicht ook irriterend kan werken. Wijzelf hebben hier echter geen last van gehad en zien tot nu toe alleen maar verbetering in onze huid. Hij straalt en ziet er gehydrateerd uit.
Een ander fijn product zou de Hyaluronzuur 2% van het merk The Ordinary zijn. Wij hebben hier zelf echter geen ervaring mee.

The Skin Issue – Waarom je nu al kunt beginnen met antirimpelcrème

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
The Skin Issue – Wat is hyaluronzuur en wat doet het voor de huid?
Sluiten