Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 3 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Skin-positivity: 6 influencers die je vandaag nog wil volgen op Instagram

De perfecte huid bestaat niet. Puistjes zijn normaal. Poriën hoor je te zien en met rode vlekjes is niks mis. Waarom lijkt onze Instagram feed dan iets anders te zeggen? Instagram is overspoeld met influencers die een smetteloze huid hebben, maar hoe zit het met de mensen die regelmatig puistjes hebben, of maar geen “vlekkeloze” huid kunnen krijgen?

Nou, die bestaan ook. Déze 6 influencers laten namelijk zien dat ze hun huid omarmen. Een huid met oneffenheden, acne en andere issues. Kom maar op met een portie skin-positivity.

Skin-positivity: 6 influencers om te volgen

Hoewel het soms lijkt alsof Instagram draait om perfecte plaatjes, is het ook een ideaal platform om communities op te zetten en mensen te vinden waarmee we gelijk zijn en affiniteit hebben. Het is hoog tijd om je feed te vullen met mensen die je inspireren, waar je op lijkt én wie dezelfde huidcomplexiteit hebben. Deze 6 influencers moet je sowieso volgen.

1. @isofiagrahn

De Zweedse Sofia Grahn is een must om te volgen als je wel wat skin-positivity kan gebruiken. Haar feed staat vol met prachtige foto’s waarbij een ding duidelijk is: ze verbergt haar huid niet, maar viert het.

2. @sarageurts

Dat skin-positivity niet alleen maar gaat om het normaliseren van een huid met acne en andere ‘onzuiverheden’, bewijst Sara Geurts wel. Sara heeft een zeldzame erfelijke bindweefselafwijking, waardoor de productie van collageen vertraagt, waardoor de huid veel kwestbaarder wordt en op jonge leeftijd al rimpels kan veroorzaken.

3. @thoughtsofhealing

Denk eens na: als je advertenties ziet met modellen met acne, zijn het vaak witte vrouwen. En dat terwijl acne er heel anders uit kan zien op andere huidskleuren, zoals zwart. Deze influencer is daarom echt een fijne toevoeging op je feed. Haar captions stralen positiviteit uit, maar ze laat ook zeker zien wat voor psychologisch effect het kan hebben.

4. @anjalimahto

Anjali Mahto is dermatoloog en heeft veel te maken met acne. Persoonlijk én op professioneel gebied. Ze gebruikt haar platform om professioneel advies te geven aan volgers en is heel open over haar eigen relatie met haar huidproblemen.

5. @lounorthcote

Lou is model, activist en bedenker van de #freethepimple-beweging. Ze was het zat om zich te verontschuldigen voor de toestand van haar huid. En terecht. Een must om te volgen als je meer skin-positivity in je feed wil.

6. @jacee.ao

Nog niet zo lang geleden besloot Jace haar acne journey te delen. En haar foto’s zijn een feestje om naar te kijken, waarbij het trouwens nooit draait om de acne. “My eyebrows needed to be photographed today.” is bijvoorbeeld een caption van een van haar beelden.

WOW, dit moet je zien: deze kunstenaar schildert huid zó realistisch (met alle imperfecties die erbij horen)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.