Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 5 aug 2019

De Skin Roller met micronaaldjes: is het nou écht zo’n wonderproduct? We probeerden het uit

Eens in de zoveel tijd verschijnt er weer een product in beautyland, dat belooft je de huid te bezorgen waar je altijd van hebt gedroomd. Tegenwoordig zijn het gezichtsrollers die helpen producten nóg dieper in de huid te laten doordringen. Vandaag nemen we er een onder de loep: de skin roller op basis van micronaaldjes.

Micro-needling behandeling is voor diegenen die maximale resultaten willen halen uit hun huidverzorgingsroutine. Skin Roller is een micronaald apparaat met op maat gemaakte en afneembare naaldkoppen. Alle drie de koppen zijn inbegrepen (3 in 1) om het hele lichaam te kunnen behandelen. #myswissclinic #swissclinic⁠⠀ ⁠⠀ pic by: @yuliyaoleksenko

42 Likes, 3 Comments – Swiss Clinic (@swissclinic_benelux) on Instagram: “Micro-needling behandeling is voor diegenen die maximale resultaten willen halen uit hun…”

Wat is een skin roller met micronaaldjes?

Een skin roller die micronaaldjes in je huid drukt? Dat klinkt niet per se als iets wat je wilt gebruiken. Toch zweren veel mensen erbij. Wij namen de proef op de som en probeerden het apparaatje zelf uit. Is het echt zo’n wonderproduct of eigenlijk een verkapt martelwerktuig?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is een skin roller? Een skin roller met micronaaldjes gebruik je voor een zogeheten ‘microneedling’ behandeling. De skin roller creëert miniscule schade aan de huid, waardoor het natuurlijke genezingsproces van het lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor zou de productie van collageen en elastine gestimuleerd worden, resulterend in een gladdere, gezondere en jonger uitziende huid. Verder zou de absorptie van serum (wat je na de microneelde behandeling gebruikt) met 300% toenemen. Hierdoor dringen de ingrediënten dieper in de huid door.

Skin Roller 3-in-1, bevat de 0,2mm, de 0,5mm en de 0,5mm voor het lichaam! Welk huidprobleem wil jij behandelen? Laat het weten in de comments of stuur ons een DM en wij geven je advies👇⠀⠀

76 Likes, 7 Comments – Swiss Clinic (@swissclinic_benelux) on Instagram: “Skin Roller 3-in-1, bevat de 0,2mm, de 0,5mm en de 0,5mm voor het lichaam! Welk huidprobleem wil…”

Wat zeggen experts?

Dat klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar wat vinden experts van het product? We namen contact op met huidtherapeute Jetske Ultee. “Huidrollers zijn inderdaad erg populair. Toch heb ik er zo mijn bedenkingen bij. Deze apparaatjes met minuscule naaldjes die je over je huid rolt, kunnen de huid namelijk ook heel makkelijk stukmaken, waardoor schadelijke stoffen en bacteriën nu juist gemakkelijker in de huid worden geloodst. Ik hoorde ooit op een congres dat mensen die regelmatig een dermaroller gebruiken meer last kregen van vergrote poriën,” aldus Ultee.

Ook Paula Begoun, oprichtster van huidverzorgingsmerk Paula’s Choice heeft haar bedenkingen bij het product. Ze stelt dat bepaalde ingrediënten helemaal niet zo diep in de huid door te hoeven dringen. “A brilliant skin care product contains ingredients that interact with varying layers of skin. If everything absorbed deeply it wouldn’t be where skin needs it most.”

Wel geeft ze aan dat microneedling kan helpen bij acne littekens. “Microneedling, especially when done in a medical setting, is recognized by the research for improving many different types of acne scarring.” Ook helpt het volgens haar bij een ouder wordende huid. “[…] in theory, at least when it comes to wrinkles, it should work because of the way it builds support in the lower layers of skin.”
Volgens Paula Begoun is het bij thuisgebruik van een skin roller belangrijk goed op te letten dat je je huid niet onnodig veel schade aandoet. Hierbij raadt ze aan de skin roller niet te vaak te gebruiken, om ervoor te zorgen dat je je huid niet blijvend beschadigt.

Onze ervaring

Volgens de experts kan een skin roller goed werk leveren, mits het op de juiste manier én niet te vaak wordt gebruikt. Klinkt logisch. Ik nam de proef op de som en ging zelf aan de slag met de skin roller van Swiss Clinic. Ik gebruikte de Skin Roller 3 in 1 met de 0,2 mm kop.

EINDELIJK!💥Skin Roller 3 in 1💫 Skin Roller is een microneedling behandeling met resultaatgerichte en verwisselbare naaldkoppen. Dit is de follow-up van onze eerder award-winnende behandelingen.🥇Bekijk het! Link in bio💋⁣⠀

124 Likes, 7 Comments – Swiss Clinic (@swissclinic_benelux) on Instagram: “EINDELIJK!💥Skin Roller 3 in 1💫 Skin Roller is een microneedling behandeling met resultaatgerichte…”

Het gebruik van de skin roller op de huid voelde toch wat onwennig. De naaldjes zijn natuurlijk miniscuul klein en doen ze zeker geen pijn, maar toch voel je ze wel wanneer je ze over je huid rolt. Voor het beste resultaat las ik de bijsluiter eerst goed door en keek een paar YouTube video’s, om er zeker van te zijn dat ik mijn huid niet onnodig veel zou beschadigen. Na het gebruik van de skin roller bracht ik serum aan en maakte ik het apparaatje goed schoon met wat alcohol.

Na gebruik was mijn huid een beetje rood en rondom mijn neus begon het een beetje te jeuken. Dit trok na een paar uurtjes weer weg. Na de skin roller drie keer te hebben gebruikt, begon ik enigszins resultaat te zien. Mijn huid leek wat egaler en meer glowy dan voorheen. Omdat ik blij was met dit resultaat, besloot ik met het advies van de huid-experts in mijn achterhoofd te stoppen met het gebruik.

Al met al is het gebruik van de skin roller me prima bevallen; als je je goed inleest en weet wat je moet doen, is het apparaatje eenvoudig in gebruik. Ik zou het vooral aanraden voor mensen met acne littekens en een oneven huid. Let er dus wel op dat je jezelf écht goed inleest en eventueel wat YouTube video’s bekijkt voordat je met het apparaatje aan de slag gaat. Het zou zonde zijn als je je huid uiteindelijk meer kwaad dan goed doet.

Reageer op artikel:
De Skin Roller met micronaaldjes: is het nou écht zo’n wonderproduct? We probeerden het uit
Sluiten