Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 22 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Oops – 7x skincare fouten die jij waarschijnlijk ook dagelijks maakt

Een goede huidverzorging is key, daar kan geen foundation, highlighter of bronzer tegenop. We besteden uren aan onze skincare- routine, daarom willen we ook zeker weten dat we het goed doen. Maar wat nou als je de verkeerde stappen herhaalt? Velen van ons maken elke dag een aantal essentiële skincare fouten zonder het zelfs maar te beseffen.

Wij delen zeven skincare fouten die jou weerhouden van je droomhuid.

Skincare fouten

De juiste skincare-routine is een zoektocht. Zo werkt de ene scrub net wat anders dan een andere, net zoals je de ene huid niet met de andere kan vergelijken. Voor eens en altijd: deze missers mag je uit je skincare-routine halen volgens schoonheidsspecialisten.

1. Vochtinbrengende crème gebruiken voor het slapengaan

Het aanbrengen van een vochtinbrengende crème voor het slapengaan kan voor een fris gevoel zorgen. Maar als je last hebt van acne, is dat niet zo verstandig. Als je last hebt van een vette of acnegevoelige huid, kies dan voor een serum dat rijk is aan antioxidanten. Het reinigt je huid goed, zonder de poriën te verstoppen. Winning.

2. Je dagcrème vóór je foundation aanbrengen

De meest gemaakte skincare fout is een dagcrème voor de foundation aanbrengen. Herkenbaar? Je zou je dagcrème eigenlijk moeten mengen met je foundation. Deze handige truc zal helpen om een ​​droge huid nieuw leven in te blazen en zorgt voor een instant glow.

3. Je verzorgt alleen je gezicht tijdens je skincare-routine

Denk niet dat het verzorgen van je huid stopt bij je gezicht. Ook de rest van je lichaam heeft vocht en een beetje liefde nodig. Gedurende de dag wordt al het vocht uit ons lichaam getrokken door zout, frisdrank, cafeïne en verwarmingen. Daarom heeft je lichaam wat extra vocht nodig. Begin met het aanbrengen van een dagcrème op je gezicht, maar vergeet zeker niet de rest van je gezicht in te smeren met je favoriete bodylotion.

4. Je gebruikt alleen make-up remover doekjes om je gezicht te reinigen

Gehaat door iedere skincare liefhebber en we snappen waarom. Deze doekjes zijn zo gemaakt, dat ze voor een bepaalde tijd goed vochtig kunnen blijven zonder dat er schimmel ontstaat, dit breng je dus ook aan op je huid. Ze werken prima om je make-up eraf te halen, maar zorg dat je daarna altijd nog verder reinigt met een facewash om het overige vuil te verwijderen.

5. Je gebruikt te warm water

Niets is zo lekker als warm water op je gezicht. Wel moet je er op letten dat je de temperatuur niet te heet zet. Een van de meest gemaakte skincare fouten is namelijk te warm water gebruiken voor je gezicht. Dit tast namelijk je huidbarrière aan, wat een droge huid kan veroorzaken. Het hete water zorgt er ook voor dat alle olie van je gezicht verdwijnt, waardoor je huid vervelend aanvoelt en uit balans raakt. Gebruik dus in het vervolg lauwwarm of zelfs koud water om je gezicht mee te wassen.

6. Je gebruikt te veel product

De key van een goede skincare-routine is niet te veel op je gezicht smeren. Gebruik je wel veel producten? Probeer dit dan met mate te smeren. Breng een dun laagje aan en probeer dikke lagen te vermijden. Producten met zwaardere ingrediënten kunnen er namelijk voor zorgen dat lichtere producten niet goed hun werk kunnen doen. Zonde, toch?

7. Je gebruikt geen SPF

Een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Te veel blootstelling aan de zon kan zelfs leiden tot verschillende soorten huidkanker. Daarom is het extra belangrijk om zonnebrandcrème te dragen voordat je de zon in gaat, maar ook als je binnen blijft. Voeg SPF dus ook toe aan je skincare-routine, ook als je thuiswerkt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Oops – 7x skincare fouten die jij waarschijnlijk ook dagelijks maakt
Sluiten