Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 24 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Zien: deze skincare routine doet Billie Eilish elke avond

Wist je dat Billie Eilish van haar broer Finneas al op jonge leeftijd te horen kreeg hoe belangrijk een goede skincare routine voor jouw huid is? Op haar 12e begon de zangeres al met het verzorgen van haar huid. Aan Vogue deelt ze nu haar beauty geheimen – en wij hebben ze voor je verzameld in dit artikel.

Denk maar niet dat Billie Eilish haar skincare routine overslaat als ze een avond op het podium gestaan heeft. De jonge zangeres vindt het na zo’n show júíst belangrijk om haar gezicht goed te verzorgen. “I have to do a skin-care routine every single night,” vertelt ze.

Ze doet haar skincare routine niet alleen om haar gezicht flawless te houden, maar ook omdat ze het een ontspannend ritueel vindt voor het slapen gaan. “For me, I find a lot of peace in it and it brings me back down to myself; I feel like a person when I do it,” aldus Billie.

De skincare routine van Billie Eilish

Billie begint haar skincare routine met een grote haarband, die ze op Amazon kocht (hier vind je een soortgelijke), en een elastiekje. Hiermee houdt ze haar haren uit haar gezicht tijdens het schoonmaken van de huid – heel belangrijk.

Daarna haalt ze de make-up van haar gezicht met een reinigingsdoekje van Jose Maran. Deze zijn vegan een cruelty-free, iets waar Billie veel waarde aan hecht.

Na het schoonmaken van haar gezicht gebruikt Billie een masker van Biba de Sousa met sulfur en zink. Ook gebruikt ze een cleanser (de Mandelic Cleansing Gel) en herbruikbare wattenschijfjes om de huid helemaal droog te maken. Daar heeft ze er talloze van in huis, laat ze weten.

Ook gebruikt ze een toner en twee pompjes moisturizer – niet te veel, dat heeft haar huid niet nodig – en een face cream, wederom van Biba de Sousa. Daarna verwijdert ze haar haarband en het elastiekje, en kamt ze haar haren.

De impact van voeding op je huid

Billie eet al een lange tijd veganistisch (meer over haar voedingspatroon lees je in deze Food Diary). In de video geeft ze aan dat haar huid ook enorm is verbeterd sinds ze geen zuivelproducten meer eet en drinkt, en geen gluten meer eet.

Wil je de hele VOGUE-video zien, waar Billie ook praat over het wassen van haar haren en het verzorgen van haar nagels? Check ‘m hier.

Must try: dit is het vegan chocolate chip cookie recept van Billie Eilish en het is hemels

VOGUE

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.