Renée
Renée Beauty 28 feb 2019

Dit eeuwenoude middel werkt super goed tegen acne en is heel betaalbaar

Zie je door de bomen het bos niet meer als je hét middel tegen acne zoekt? Je bent lang niet de enige. Gelukkig kun je nu snel een sprintje trekken naar de dichtstbijzijnde Action, want we hebben een goedkoop middel gevonden dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor deze huidaandoening. Slakkenslijmgel schijnt hét geheim te zijn.

Wie last heeft van acne weet hoe lastig het is om skincare te vinden dat echt iets voor je huid doet. Sterker nog, de kans is groot dat je je huid meer dan eens hebt uitgedroogd in de hoop van de acne af te komen. Aan die strijd komt dankzij slakkenslijmgel een einde.

Slakkenslijmgel tegen acne

Op ~*the interwebz*~ vind je het ene na het andere lovende artikel over slakkenslijmgel tegen acne. Het is daarom hoog tijd om jou duidelijk uit te leggen waarom dit middel in jouw leven onmisbaar is.

Volgens The Cut werden slakken in het Oude Griekenland al voorgeschreven om ontstekingen te remmen. Met andere woorden, het wordt oprecht al eeuwenlang gebruikt. Niet voor niets is het nog steeds een heel populair product. Maar hoe werkt het dan precies?

Met het slijm beschermen slakken zichzelf van snijwonden, bacteriën en UV-stralen. Dit slijm bevat een combinatie van onder andere elastine, anti-microbiële stoffen, hyaluronzuur en glycolzuur. Dat is niet alleen ideaal om de slak zelf te beschermen, maar ook om jouw huid de boost te geven die het nodig heeft. Zonder dat het je huid uitdroogt.

Lees hier meer over ingrediënten die helpen bij een acne huid.

Hoe werkt het?

The Cut en Refinery29 schrijven dat slakkenslijmgel tegen acne werkt omdat het álles doet. Van het bestrijden van acne tot het vervagen van je littekens: van het beginstadium tot het eindstadium van je ‘acne cyclus’ helpt het middel je huid. Niet alleen werkt het tegen acne, maar mede door de hyaluronzuur ook voor beginnende rimpels.

Het schijnt dat het slijm dat bij slakken wordt gevonden die aan de kust leven zo sterk is dat ze hun prooi kunnen verlammen. Dat klinkt niet als iets wat je op je huid wil gebruiken, maar het tegendeel is waar. Dit moet juist helpen om die beginnende rimpels op te vullen.

Waar koop je slakkenslijmgel?

Grote kans dat je praktisch al op de fiets zit om naar de Action te gaan, want daar vind je inderdaad slakkenslijmgel, zoals we schrijven in het intro van dit artikel. Maar je hoeft niet eens je huis te verlaten om een potje in je bezit te krijgen. Holland and Barrett verkoopt een variant van €29,99 en bij Bol.com spotten we er eentje voor €10,95.

5 tips om acne-littekens te behandelen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit eeuwenoude middel werkt super goed tegen acne en is heel betaalbaar
Sluiten