Slapen met je ventilator aan? Om déze reden kun je dat beter niet doen

De zomer is begonnen en in Nederland betekent dat of regen (van dat irritante gemiezer) terwijl het heel benauwd is, óf een bloedhitte omdat de zon keihard schijnt. Allebei niet lekker, al kan een ventilator kan je redding zijn.

Want hoe heerlijk is het om een briesje te voelen als je in bed ligt? Slapen met een ventilator klinkt misschien als hét perfecte idee, maar niets is minder waar.

Ventilator aan terwijl je slaapt

Je wil voorkomen dat je badend in het zweet wakker wordt, dus zet je de ventilator maar aan zodra je gaat slapen. Dat klinkt misschien lekker, maar het is minder goed voor je gezondheid dan je denkt.

Hoewel een ventilator zorgt voor een gecontroleerde kamertemperatuur en constante luchtcirculatie, kan het ook voor allergische reacties zorgen.

Allergische reactie

Stof en pollen worden namelijk door de kamer geblazen. En dat is nog niet alles. De droge lucht (wat wordt gecreëerd door een ventilator) kan ook voor problemen zorgen.

Zo heeft het effect hebben op je huid, irriteert het je ogen, kan het hoofdpijn veroorzaken én is er een grote kans dat je de volgende dag – weliswaar uitgerust – wakker wordt met stijve spieren.

Ongevaarlijk

Good to know: het is natuurlijk niet zo dat slapen met een ventilator gevaarlijk voor je gezondheid is, maar het kan wel degelijk zorgen voor problemen.

Er bestaan gelukkig ook ventilatoren met timers, waardoor je wel lekker in slaap kunt vallen, maar óók lekker wakker wordt. You’re welcome.

Soms heb je van die momenten dat je je stierlijk verveelt en je eigenlijk nergens zin in hebt. We got you. Met deze 36 tips zit je goed.

Reageer op artikel:
Slapen met je ventilator aan? Om déze reden kun je dat beter niet doen
Sluiten