Dit is hoe je ~subtiel~ een slechte date verlaat

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, een slechte date. Soms is het gewoon geen match en in plaats van uren te blijven hangen, kan je beter meteen gaan. Dit is hoe je het beste je date verlaat.

Een slechte date

Je doet er niks aan, soms overkomt een slechte date je gewoon. Je hebt totaal geen klik met de ander en je weet nu al dat een tweede date er niet in zit. Dan kan je beter zo snel mogelijk weggaan in plaats van uren de ander de impressie geven dat je misschien wel geïnteresseerd bent. Dit is hoe je de kunst van een date afwijzen onder de knie krijgt.

Let er wel op dat je deze stappen subtiel uitvoert. Daten is moeilijk en je wil de ander niet onnodig kwetsen. Als je al snel weet dat het geen fit is, verspil dan niet de anders tijd en geld. Doe wat je hebt afgesproken, namelijk een drankje, en ga dan weg.

Neem altijd €5 mee

Een briefje van vijf euries is belangrijk om mee te nemen. Waarschijnlijk gebruik je deze niet, maar het kan zomaar je redding zijn. Waarom? Voor €5 kan je namelijk altijd wel een drankje kopen, maar het is nooit genoeg voor twee drankjes.

Wanneer je van tevoren al weet dat je je date niet ziet zitten, doe je precies één drankje en dan ga je weg. Leg het biljetje in en je kan gaan. Blijf never ever voor een tweede drankje.

Accepteer je lot even

Na de eerste minuten weet je al dat deze date niks voor jou is, maar je hebt nou eenmaal ingestemd. Als je netjes bent, dan blijf je minstens dat ene drankje drinken en dat kan je dan maar beter accepteren. Het is misschien niet je leukste date, maar het kan nooit kwaad om interesse te tonen in een medemens.

Wees vriendelijk, maar niet flirterig

Kijk er heel erg voor uit dat je geen mixed signals stuurt naar je date als je niet geïnteresseerd bent. Denk niet dat de teleurstelling van een afwijzing later op de avond minder pijnlijk is wanneer je van tevoren een beetje hebt geflirt. Je bent niet geïnteresseerd, dus houd het vriendschappelijk.

Houd het een beetje oppervlakkig en vraag naar zijn of haar hobbies of wat de toekomstplannen zijn. Ontwijk het onderwerp ‘seks’ ten alle tijden. Maar dan ook écht, je wil niet dat je date verkeerde ideeën krijgt.

Bereid je voor op afscheid

Als je weet dat je maar voor één drankje blijft, zorg er dan voor dat jij en je date jullie drankjes tegelijkertijd op hebben. Anders wordt het risico van een tweede ronde te groot en dat wil je niet.

Wanneer je date zijn of haar drankje bijna op heeft, ga jij naar het toilet, pak je je spulletjes en zodra je terugkomt blijf je staan en zeg je: “Hey dit was super gezellig, maar ik moet er weer vandoor.” Laat geen ruimte over voor een weerwoord.

Mocht je date vragen stellen, wees dan eerlijk. Als je dat eng vindt en je wil de ander niet kwetsen, dan kan je met een klein leugentje om bestwil komen zoals: “Ik moet nog wat dingetjes voor school/werk doen” of “Ik moet morgen heel vroeg op” of “Mijn hamster heeft z’n poot gebroken en ik moet ermee naar de dierenarts.” Dat soort dingen.

Blijf bij je besluit

Laat je date je niet ompraten voor nog een drankje als je dat niet wil. Je hebt gezegd dat je er vandoor moet, dus ga dan ook. Houd je tas in je hand, blijf staan en neem vriendelijk afscheid. Mocht je date niet uit zichzelf aanbieden om voor het rondje te betalen, is dit het perfecte moment om dat briefje van vijf op de bar te gooien en jouw deel te coveren.

Ga niet samen naar buiten

Bij het betalen heb je kort de mogelijkheid om apart van elkaar weg te gaan. Als je hier blijft treuzelen heb je de kans dat je date volledig je signalen verkeerd opvat en je buiten probeert te zoenen of voorstelt om samen naar huis te gaan. Beter voorkomen dan genezen, als je het ons vraagt.

Loop het hoekje om

Oké, je bent er bijna. Als je slim bent dan loop je sowieso een stukje door, want hoe awkward zou het zijn als je date nog samen met je wil wachten tot je Uber of tram er is. Nee, nee. Loop na het afscheid de andere kant op en ga dan pas kijken hoe je precies naar huis toe gaat. Ta-daa, je bent vrij!

Misschien voel je je een beetje lullig, maar op de lange termijn is het beter vroegtijdig aan de ander aan te geven dat het niks gaat worden. Dat bespaart jullie allebei tijd.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

18 relatieadviezen van moeders, waar je maar beter wél naar kunt luisteren

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Popsugar

Reageer op artikel:
Dit is hoe je ~subtiel~ een slechte date verlaat
Sluiten