Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 17 mei 2018

Slechte spelling is een grotere afknapper dan een tegenvallende bedsessie

Als we het hebben over grote afknappers, zijn er een heleboel dingen die we kunnen opnoemen. Zo blijkt een berichtje al voldoende te zijn.

Datingwebsite ‘Plenty of Fish’ deed onderzoek naar tweeduizend achttienjarige singles. De vraag luidde: ‘wat vinden jullie het vervelendst tijdens het chatten in een datingapp of -website?’ Daar kwamen behoorlijk interessante antwoorden uit. Zo verkiezen jongeren sneller (73 procent) iemand waar ze goed mee kunnen praten boven een fysieke aantrekkingskracht. 83 procent van de singles voegt daaraan toe dat goede chatgesprekken ervoor zorgen dat de klik op een date ook beter is.

Een gesprek kan nog zo goed zijn, toch kan het tijdens een appsessie ook behoorlijk fout gaan. De volgende drie dingen kun je dus maar beter laten, als je je chatpartner wel ziet zitten.

1. Grammatica en spelling

Oké, het kan gebeuren dat je in je al je enthousiasme een berichtje snel verstuurt, maar doe jezelf een lol: lees het even één keer na voordat je echt op die verzendklop klikt. De cijfers liegen er namelijk niet om: uit het onderzoek blijkt dat 58 procent van de single achttienjarigen het gebruik van slechte grammatica een grotere afknapper vindt dan slechte seks. Kunnen we inkomen.

Toch geven (de eerste) app-gesprekken ook genoeg leuke dingen aan; zo denkt 60 procent van de jongeren dat hij of zij verliefd kan worden tijdens een eerste gesprek. Een interessant gegeven, want wat verraadt dit voor een eerste date? Gelukkig zocht de datingsite dat ook voor ons uit. Het blijkt dat 78 procent van de singles de voorkeur geeft aan dates waarbij er écht gepraat kan worden, zoals samen eten of een koffietje drinken. Dit werkt dus beter dan een date waarbij je naar een concert of de bioscoop gaat.

2. Negeren

Denk je dat je hard to get speelt als je een paar dagen wacht voor je een antwoord geeft? Dan heb je het mooi mis. Drie op de vier singles gaf aan het vervelend te vinden dagenlang op een antwoord te moeten wachten. Wat je beter kan doen? 89 procent van de achttienjarigen verklapt bij interesse binnen twaalf uur te antwoorden en 23 procent reageert zelfs meteen.

People interpret rapid responses as a sign of serious interest, and if they haven’t heard from you in a couple days, they assume you’re not interested” aldus gespreksexpert Celeste Headlee. Heb je niet zo veel tijd om te reageren? Dan wordt het juist gewaardeerd als je dit eerlijk zegt, en daarbij dat je terugkomt op het berichtje van de ander.

 

3. Te veel emoji’s

Naast de tekst is het ook belangrijk dat je goed let op je emoji-gebruik. Een emoji is bedoeld om je berichtje te versterken en het is dus totaal onnodig om vijftien smileys in je tekst te stoppen. Het onderzoek liegt er niet om; 75 procent van de ondervraagden vertelde dat hij geen groot fan is van emoji’s – en al helemaal niet wanneer ze een dubbele betekenis hebben. Doe het dus vooral rustig aan met de aubergine of perzik-emoji.

Emoji’s die het daarentegen wel goed doen zijn het knipoogje (55 procent), het kussende gezichtje (43 procent) en de hartoogjes (41 procent). Goed om te weten!

Zo. Nu je dit weet, kan het toch bijna niet anders dat jouw dateleven nooit meer in de soep loopt! You’re welcome.

PR Newswire

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Slechte spelling is een grotere afknapper dan een tegenvallende bedsessie
Sluiten