10 smoesjes als je geen zin hebt om samen te reizen met je collega

Je zit de hele dag al op werk met je collega’s en dat uurtje reizen in de ochtend en avond doe je liever all by yourself. Als jouw collega je eerdere hints niet snapt, moet je er maar vanaf zien te komen met een smoesje. Met deze lijst kun je gegarandeerd weer een tijdje vooruit. Graag gedaan.

1. Afspraakje vanavond

In de avond kom je veel makkelijker van die irritante collega af dan in de ochtend. De smoes die altijd werkt is je zogenaamd andere afspraak in de avond. “Ga maar vast joh, ik heb nog een etentje.” Zo weet je in ieder geval zeker dat ze niet op je gaat zitten wachten.

2. Andere route

Op de fiets kom je er altijd vrij makkelijk vanaf. Sla volledig onverwachts af naar rechts en roep na: ‘JOEEE ik moet hierin, tot morgen!’ Klein stukkie omfietsen dus.

3. Je krijgt een telefoontje

Vlak voordat je moet vertrekken, of jullie op de trein staan te wachten krijg je een ontzettend belangrijk telefoontje binnen. Even snel afwimpelen dat dit héél erg lang gaat duren. Sorry!

4. Je hebt je verslapen

In de ochtend is het stukken lastiger om met een goede smoes te komen waar je jezelf niet mee hebt. Zeg dat je je hebt verslapen en de trein die jullie samen zouden pakken niet gaat halen. Vervolgens heb je twee opties. Daadwerkelijk een trein later pakken óf heel goed inschatten waar zij ongeveer instapt en verderop gaan zitten.

5. Pakketje ophalen

Zeg dat je na werk nog een pakketje moet ophalen bij de Zara. Heb je gelijk een reden om echt even te shoppen. Winnen toch?!

6. Stiltecoupé

Als je heel slecht bent in liegen en je alsnog met je collega op de trein staat te wachten kun je altijd nog rechtstreeks de stiltecoupé in duiken.

7. Je moet overwerken

Niet dat overwerken nou zo leuk is, maar dat is nog altijd beter dan samen reizen met je collega. Heb je toch vast mooi die deadline voor aankomende vrijdag gehaald.

8. Podcast beluisteren

Een “vriend” van je heeft een “podcast gemaakt” en hij heeft gevraagd of jij daar je “mening” over wil geven, er zit dus niks anders op dan de hele treinreis naar die podcast van hem te luisteren. Weet zij veel.

9. Eten gaan halen

Geef aan dat je eerst nog eten wil gaan halen omdat je honger hebt. Je loopt alleen wel het risico dat ze met je meegaat. Dan ben je én later thuis én geef je geld uit én moet je alsnog samen reizen.

10. Andere reisbuddy

Laat je collega weten dat je al met een andere vriendin hebt afgesproken om samen te reizen. Daarbij geef je expliciet geen invite aan haar. HINT.

Je kan natuurlijk ook gewoon eerlijk zeggen dat je het niet fijn vindt om samen te reizen als je ’s ochtends nog even wakker moet worden in de trein. Iedereen heeft af en toe een beetje me time nodig, toch?!

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Deze 10 types collega’s heb jij sowieso op kantoor zitten

Reageer op artikel:
10 smoesjes als je geen zin hebt om samen te reizen met je collega
Sluiten