Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 11 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit worden de grootste sneakertrends van 2020 dus doe er je voordeel mee

Nog heel even en dan gaan we met z’n allen het nieuwe jaar beginnen. Ook op modegebied gaat er weer genoeg veranderen. Zo hebben wij alvast een overzichtje gemaakt met de grootste sneakertrends van 2020.

We vroegen aan sneaker professionals Sneakerness wat hun verwachten zijn op gebied van sneakers in het nieuwe jaar. Hun antwoorden zijn duidelijk.

Sneakertrends voor 2020

Alle trends komen en gaan, ook op gebied van sneakers. Afgelopen jaar was toch echt het jaar van de dad sneaker, maar het nieuwe jaar belooft andere hypes. Sneakerness deelt met ons de grootste trends voor het aankomende jaar. Zo hoef jij alleen maar je favoriete winkels in de gaten te houden en in te slaan.

1. Bulky tech-sneakers

Het moment is aangebroken: de bulky sneaker is niet meer tof. Daarentegen wordt de bulky tech sneaker steeds populairder. Denk hierbij aan de Nike P-6000, de Puma RS X, de Mizuno Wave Rider 1, Tiger Gel Kayano 360 en de Adidas Ozweego. Het is niet meer enorm in your face, maar echt minimalistisch zijn deze sneakers nog steeds niet.

2. Retro’s uit het begin van dit millenium

De grote merken blijven sneakers van twintig jaar geleden opnieuw uitbrengen. Dus ook daar zie je steeds een stukje nieuwe oude catalogus. Het verschil met andere classisc zit hem vooral in de drukkere designs.

Denk hierbij aan de Nike Shox of de Air Max Plus 2, de Reebok DMX serie, de Adidas Temper Run. Wij vinden deze simpele sneakers fantastisch en ze staan onder vrijwel elke outfit.

Lees ook: Dit zijn de vetste sneaker releases van week 48

3. Skateboard schoenen

He was a skater boy…Avril Lavigne heeft jaren geleden voorspeld dat we in 2020 nog altijd bezig zijn met de kledingstijl van skaters. De Nike SB dunk hype is namelijk nog steeds groeiende. Ook rapper ASAP Rocky die samen met Under Armour een rip-off van de legendarische Osiris D3 heeft gemaakt was een teken.

Skateboard schoenen zijn in en het gaat niet lang duren voordat we merken als DC de markt gaan domineren. Vans is natuurlijk altijd lekker goedkoop, maar die zijn al ver boven het niveau skateboarden uitgestegen.

4. Goedkope sneakers

Door naar het laatste puntje in dit rijtje met sneakertrends: goedkope sneakers. Er zijn natuurlijk liefhebbers die veel geld uitgeven aan sneakers, maar de gemiddelde koper wil gewoon sneakers van onder de honderd euro. Het geld groeit helaas niet aan de boom en elke maand nieuwe schoenen van een paar honderd euro kopen, gaat ons niet lukken.

Gelukkig voor ons voegen steeds meer merken hun collectie aan met sneakers onder de honderd euro. Want wie een schoen van honderd euro koopt of minder, houdt geld over om andere leuke dingen te doen. Winning in life, noemen we dat.

Reageer op artikel:
Dit worden de grootste sneakertrends van 2020 dus doe er je voordeel mee
Sluiten