Vegetarische erwtensoep die lekkerder is dan je oma’s snert

Gina Koninkx 9 nov 2018 Food

You hate it or you love it. En als je fan bent, ben je ook echt fan. Zodra het koud wordt en jij lekker warm met een dekentje op de bank ligt wil je in nog maar één ding eten: snert. Hét klassieke Nederlandse erwtensoepje dat eigenlijk iedereen moet kunnen maken. Deze vega variant is de perfecte vervanging voor snert met rookworst en spek.

Niks lekkerder dan een kopje snert in de winter, alleen zochten wij nog een vega variant zonder rookworst en spekjes.

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt als je snert maakt voor vier personen.
– 1 liter water
– 1 prei
– 1 winterpeen
– 1 ui
– 1 grote aardappel
– 1 stengel bleekselderij
– 1 bosjes selderijblad
– 250 gram spliterwten
– 100 gram knolselderij

Bereiding van de snert

Een pan snert heb je zo gemaakt en als je ‘m voor jezelf houd kun je er zeker vier dagen van eten. Zet de pan (het liefst een diepe soeppan) op het fornuis en laat 1 liter water koken in de pan. Als het water aan de kook is kun je de spliterwten er aan toevoegen. Laat de spliterwten nog anderhalf uur doorkoken in het water op middelhoog vuur.

Schil de knolselderij en snijd deze in stukjes, maak de prei klaar, snijd de ui in kleine stukjes, schil de aardappel en snij deze in blokjes en doe datzelfde bij de winterpeen. Alle groente dus.

Voeg alle gesneden groente toe aan de pan en laat alles nu 30 minuten pruttelen. Voeg daarna nog het selderijblad en op smaak zout en peper toe. Zo simpel kan het zijn.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Op zoek naar nog meer inspiratie voor lekkere recepten?

Hier eet je elke maandag gerechten voor een tientje van verschillende (sterren)chefs

De Hippe Vegetariër

Reageer op artikel:
Vegetarische erwtensoep die lekkerder is dan je oma’s snert
Sluiten