Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe Netflix-serie over corona en quarantaine moet je zien

Dat we inmiddels abonnee zijn van elke streamingdienst is geen geheim. Dat we even niet meer weten wat we moeten kijken ook niet. Toch kunnen we opgelucht ademhalen, want de makers van Orange Is The New Black komen met een nieuwe Netflix-serie over corona en quarantaine: Social Distance.

Producer Jenji Kohan werkte met een team aan een anthologie over het coronavirus. Goed nieuws: de serie staat vanaf vandaag op Netflix.

Social Distance

Terwijl in Hollywood alle sets werden gesloten, bedacht het team een concept dat ondanks de beperkingen uitgevoerd kon worden. Juist die beperkingen vormden een creatieve uitdaging, en tevens een setting die juist ijzersterk is: elke Netflix-abonnee kan zich er immers in herkennen.

Het resultaat? Een serie van acht afleveringen, waarbij elke aflevering á la Black Mirror een losstaand verhaal vertelt. Stuk voor stuk gaan ze over hoe mensen zich verhouden in onzekerheid en isolatie. Nog meer goed nieuws: Jenji Kohan heeft een bekende cast weten te strikken.

Pandemie en quarantaine

Social Distance speelt zich af tijdens de eerste maanden van de pandemie. Elke op zichzelf staande aflevering wordt verteld door een virtuele lens en legt een unieke emotionele ervaring vast. We zien hoe mensen uit elkaar worden gedreven door de huidige omstandigheden, geen andere keus hebben dan op afstand te communiceren en te vertrouwen op technologie om enig gevoel van verbondenheid te behouden.

social distance netflix
Social Distance

Door middel van deze gevarieerde en diepgaande menselijke verhalen wil Social Distance de broodnodige steun bieden tijdens deze tumultueuze tijd en tegelijkertijd een momentopname van dit unieke moment in de geschiedenis vastleggen.

Crew en cast

Alleen de crew achter de virtuele camera’s bestaat al grotendeels uit grote namen die we voornamelijk kennen van Netflix Originals. De serie is geproduceerd door Hilary Weisman Graham, schrijver van het laatste seizoen van Orange is the New Black. Ook GLOW-producente Tara Herrmann heeft geholpen, evenals niemand minder dan Blake McCornmick (Mad Men, True Detective).

Voor de camera kun je onder andere rekenen op Danielle Brooks uit Orange is the New Black en Mike Colter uit Luke Cage. Van een Zoom-begrafenis tot een koppel dat sinds de lockdown geen seks meer heeft: Social Distance belooft inderdaad een intrigerende momentopname te worden van de bizarre tijd waarin we leven. De serie is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
Deze nieuwe Netflix-serie over corona en quarantaine moet je zien
Sluiten