Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 1 mei 2018

Solliciteren en social media – check deze 5 punten voordat je ergens solliciteert

Natuurlijk blijven een goed cv en een knaller van een sollicitatiegesprek ontzettend belangrijk bij een eerste indruk voor een nieuwe baan, maar je moet je social mediakanalen ook zeker niet vergeten. Onthoud daarom zeker deze vijf punten als je ergens gaat solliciteren!

1. Let op waar je ‘incheckt’ op Facebook

Het gebeurt meer en meer: je bent op een leuke plek en je wil dit delen met je Facebook-vrienden. Je checkt in via Facebook, zodat gelijk iedereen kan zien waar je bent. Hier is op zich niet zoveel mis mee omdat je natuurlijk lekker zelf moet weten wat je doet. Toch is het verstandig hier wel mee op te passen. Post bijvoorbeeld niet al te veel foto’s en berichten van avonden waarop je zuipend in de kroeg hangt – daar zal je toekomstige werkgever niet al te blij mee zijn.

solliciteren social media

2. Dram je mening niet door

Het is goed dat je uitkomt voor je meningen en standpunten, maar pas wel op dat je niet al te veel doordramt op social media. Door online heftige uitspraken te doen, kun je een toekomstige werkgever afschrikken, nog voordat je überhaupt de kans hebt gekregen te laten zien wie je bent.

3. Vermijd te veel selfies

Er is niets mis met een selfie, zorg er alleen wel voor dat je gezicht niet té vaak op je profiel verschijnt. Na een paar fotootjes weten we wel hoe je eruitziet. Een handige LinkedIn-tip: gebruik nooit een selfie als profielfoto. Het hoeft geen super professionele foto te zijn, maar het staat een stuk serieuzer als je een mooie, duidelijke foto gebruikt die door iemand anders is gemaakt.

solliciteren social media

4. Check je privacy-instellingen

Veel mensen denken eraan hun privacy-instellingen aan te passen, zodat alleen hun vrienden de geplaatste foto’s kunnen zien. Let hiermee op: hoewel vreemden je zelfgeplaatste foto’s op Facebook niet kunnen zien, kunnen ze wel de foto’s zien waar je in getagd bent. Pas dit daarom voor de zekerheid ook aan!

5. Houd je niet obsessief bezig met het bedrijf

Let op dat je je online gedrag ook niet te veel gaat aanpassen aan de standaard van het bedrijf. Als je bijvoorbeeld normaal geen berichten online zou zetten die het bedrijf aangaan, hoeft dat nu ook niet. Natuurlijk is het goed dat je laat zien dat je je in het bedrijf en de functie interesseert, maar je moet niet nep of onoprecht overkomen.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Solliciteren en social media – check deze 5 punten voordat je ergens solliciteert
Sluiten