Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 3 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

6 spannende films op Netflix die je gezien moet hebben

Op een luie zondagmiddag of saaie zaterdagavond is er niets beters dan een spannende film op te zetten. Lang leve Netflix! Het aanbod op Netflix is zó groot dat we vaak door de bomen het bos niet meer zien, en zomaar wat aanklikken. En dat terwijl er genoeg spannende pareltjes op de streamingsdienst staan. Wij hebben een aantal retespannende films voor je op een rij gezet die je móet zien.

Spannende films op Netflix

Wel in de stemming om op het puntje van je stoel (of bank) te zitten? Dan zijn de volgende films zijn perfect. En je kijkt ze ook nog eens gewoon op Netflix.

1. Prisoners

Deze thriller gaat over twee meisjes die vermist raken en voor het laatst gezien zijn in een verdachte caravan. De vaders van de meisjes doen er alles aan om hun dochters terug te krijgen en gaandeweg komen ze achter de meest bizarre dingen. Dit klinkt misschien als een standaard vermissingsverhaal. Maar geloof ons, deze moet je zien.

2. Gone Girl

Het echtpaar Nick en Amy staat op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren, maar Nick begint ineens twijfels te krijgen over zijn relatie met Amy. Hij bezoekt zijn tweelingzus om het te bespreken, waar bij terugkomst blijkt Amy verdwenen is. Nick schakelt meteen politie in en start een onderzoek, maar er beginnen steeds meer pijlen op Nick zelf te wijzen.

3. The Roommate

Sara begint aan het eerste jaar college en deelt haar dorm-room met Rebecca, gespeeld door Leighton Meester (love it). Sara begint langzaam gewend te raken op de campus, maar merkt dat haar kamergenoot Rebecca geobsedeerd door haar begint te raken. Rebecca is van plan al Sara’s vrienden uit de weg te ruimen.

4. Enemy

Enemy is van dezelfde regisseur als Prisoners en daarom ook net zo spannend. Waar Prisoners nog een ‘klassieke thriller’ is, is Enemy meer een psychologische thriller. De hoofdrolspeler Jake Gyllenhaal komt in de film een dubbelganger van zichzelf tegen, dit zorgt voor de nodige mindgames. Na het zien van deze film, zal je nog lang nadenken over het verhaal.

5. The Girl on the Train

Dit is één van de spannendste films van de afgelopen jaren. De gescheiden Rachell ziet elke dag een ‘perfect’ koppel in de trein, Megan en Scott. Totdat Rachel iets gruwelijks ontdekt en in een ware nachtmerrie belandt. Ze wordt gewond wakker en Megan blijkt ineens vermist te zijn. Rachel besluit het heft in eigen handen te nemen en gaat op onderzoek uit.

6. Obsessed

In deze film speelt niemand minder dan Beyoncé een hoofdrol(!) en dat is eigenlijk al genoeg reden om te kijken. Derek Charles heeft alles voor elkaar: een goede baan, een mooie vrouw en een leuke zoon. Dit alles komt op het spel wanneer Derek een nieuwe assistente krijgt op zijn werk. Het begint met een flirt, maar eindigt in een gevaarlijke obsessie.

Wij zijn nu al helemaal in de mood om wat snacks te pakken en op de bank te springen. Netflix is je beste vriend, vooral in het weekend.

Deze psychologische thrillers op Netflix mag je niet missen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 spannende films op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten