Renée
Renée Love & Life 4 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

5 sappige feiten over sperma die jij moet weten

Het mannelijk geslacht blijft rete-interessant voor ons vrouwen. Toch zijn er nog heel wat dingen die jij waarschijnlijk nog niet weet. Vandaag nemen we daarom het zaad onder de eh… loep. Wist jij deze vijf sappige feiten over zijn sperma al?

Feiten over sperma

Het is een combinatie van witte en semi-transparante vloeistof en als je raak schiet word je zwanger. Maar hé, we hoeven jou niet te vertellen dat sperma méér is dan dat. Test jouw kennis over teelvocht. En ja, we zochten naar synoniemen voor het woord sperma en teelvocht klinkt freaking ranzig. Sorry daarvoor.

1. Bij iedere ejaculatie komt er ‘maar’ een half theelepeltje sperma uit

Geloof het of niet, maar iedere keer als de man klaarkomt, komt er ongeveer een halve theelepel aan zaad uit. Menig man zweert vast dat het meer is, maar dit is toch echt het gemiddelde.

2. Sperma kan tot vijf dagen in je vagina ‘leven’

Mannen produceren altijd sperma en het goedje doet er ongeveer 75 dagen over om te ontwikkelen in zijn scrotum. Maar wat pas echt verbazingwekkend is, is dat zijn zaad tot wel vijf dagen in jouw vagina kan blijven leven. Dit is afhankelijk van de pH-waarde in je vagina.

Het gemiddelde ligt op 24 tot 48 uur. Als de pH-waarde helemaal perfect is kan dit dus oplopen tot vijf.

3. Sommige vrouwen zijn er allergisch voor

Het idee dat je allergisch kan zijn voor latex – hoi, condooms – is al verschrikkelijk. Maar da’s nog niet eens het ergste. Sommige vrouwen zijn namelijk allergisch voor sperma. Dit heet seminal plasma hypersensitivity en is behoorlijk k*t. Letterlijk.

Niet alleen voelt het alsof je vagina in de fik staat, het jeukt, irriteert en zwelt nog op ook. Dit wens je niemand toe.

4. Sperma bevat antidepressiva-kwaliteiten

Over depressies gaan we absoluut geen grappen maken. Wat wel interessant is om te weten, is dat er stoffen in het mannelijk zaad zitten die je een stuk beter laten voelen. Het stemmingsbevorderende goedje bevat onder andere cortisol, serotonine en melatonine.

5. Een theelepel sperma bevat ongeveer vijf calorieën

En tot slot één van de feiten waar je waarschijnlijk op zit te wachten: hoeveel calorieën bevat één zaadlozing? Een hele theelepel staat gelijk aan ongeveer vijf calorieën. Dus als je partner op een halve theelepel zit, weet je dat het dus niets voor je lijn doet.

Zo, nu ben je ook weer op de hoogte.

Thought Catalog

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 sappige feiten over sperma die jij moet weten
Sluiten