Trix Jacobs
Trix Jacobs Beauty 6 jan 2019

Aha! Daarom lijk je dus mooier in de spiegel dan op de foto

Iedereen kent het wel: in de spiegel lijk je wel een fotomodel, maar op de foto zie je er verschrikkelijk uit. Heel frustrerend, maar wij weten nu eindelijk hoe het zit.

Er zijn wel eens van die momenten dat je haar top valt, je make-up perfect zit en je outfit on point is. Aangezien dit zelden gebeurt, wil je het wel even vastleggen. Dit is natuurlijk de perfecte gelegenheid voor een foto. Je trekt een vriendin aan de arm die een paar kiekjes van je schiet. Na de sessie ben je natuurlijk onwijs nieuwsgierig naar de foto’s. Zodra je de foto’s bekijkt, is dat toch even een tegenvaller. Op de foto zie je er ineens stukken minder flatteus uit. Waar is dat fotomodel gebleven die je net nog in de spiegel zag?

Niets is wat het lijkt

No worries, je bent niet de enige die dit overkomt. Vaak zien we er in de spiegel er net wat beter uit dan op de foto. Maar hoe zit dat nou eigenlijk? We kijken gemiddeld zo’n acht keer per dag in de spiegel en dat is een gewoonte voor ons. We zien onszelf dus altijd in spiegelbeeld en zijn gewend aan deze reflectie. Wat we in de spiegel zien, is dus niet helemaal echt.

Als jij jezelf op de foto ziet, moet je gewoon even wennen dat je jezelf niet in spiegelbeeld ziet. “Looking at yourself in the mirror becomes a firm impression. You have that familiarity. Familiarity breeds liking. You’ve established a preference for that look of your face,” vertelt de Amerikaanse media psycholoog Pamela Rutledge aan The Atlantic.

Het mere-exposure effect

Ze noemen dit ook wel het ‘mere-exposure’ effect. Dat houdt dus in dat je automatisch voorkeur geeft aan iets wat je vaak ziet. Zie je iets waar je niet bekend mee bent, dan vind je het minder mooi. Heel simpel dus.

spiegel foto kim

Geen zorgen dus, het ligt niet aan jou. Gewoon lekker foto’s blijven maken, je ziet er écht zo prachtig uit als in de spiegel.

Dit meisje laat zien wat een enorm verschil belichting in pashokjes maakt

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Distractify

Reageer op artikel:
Aha! Daarom lijk je dus mooier in de spiegel dan op de foto
Sluiten