Wow – met deze geniale actie zorgen studenten ervoor dat mensen thuisblijven

Blijf zoveel mogelijk thuis tijdens de coronacrisis. Het is iets wat we veel horen de afgelopen weken – en terecht. Veel bedrijven spelen hier (noodgedwongen) op in. Van restaurants die gaan bezorgen tot influencers die inspirerende cursussen geven. Twee studenten hebben een geniale actie opgezet om te zorgen dat iedereen thuisblijft. Het heeft alles te maken met spoilers van je favoriete Netflix-serie.

Studenten van de Miami Ad School hebben in naam van Netflix een thuisblijf-campagne opgezet. En geloof ons, deze campagne wil je echt niet tegenkomen onderweg.

De campagne

We hebben allemaal meegekregen dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Toch houdt niet iedereen zich aan die maatregel. En wat moet je doen als mensen thuis moeten blijven, maar dat niet doen? Spoilers verspreiden van je favoriete Netflix-serie, vonden twee studenten van de Miami Ad School Europa in Duitsland. Hét perfecte middel om te voorkomen dat mensen alsnog naar buiten gaan, als je het ons vraagt.

Spoilers van series

De campagne bestaat uit spoilerbillboards van de bekendste Netflix-series. Je leest het goed, grote billboards waar spoilers opstaan. Spoilers van je favoriete Netflix-series, zoals Narcos, La Casa de Papel, Love Is Blind en Kingdom. Oh my, dat moet je natuurlijk niet willen zien. De campagne heeft de slogan ‘You should’ve #staythefuckhome’. Geniaal bedacht, niet?

Niet in samenwerking met Netflix

Hoewel het lijkt of deze campagne echt van Netflix is, is dat niet het geval. De studenten Seine Kongruangkit en Matithorn Parachuabmoh Chaimoungkalo hebben deze campagne zelf opgezet. De streamingdienst is op geen enkele manier aangesloten.

Hoewel de studenten de campagne wel hebben proberen te pitchen aan Netflix Singapore, wees de streamingdienst het aanbod af omdat het geen van zijn series wil spoilen. Netflix geeft wel toe dat het een geniaal idee is en reageert op Twitter.

Het duo besloot het idee niet op te geven toen Netflix niet mee wilde gaan met het idee. Ze zetten de beelden en de video online en niet veel later ging de opgezette campagne viral. We love it.

Samen Netflixen tijdens de quarantaine: met Netflix Party kan het gewoon

Reageer op artikel:
Wow – met deze geniale actie zorgen studenten ervoor dat mensen thuisblijven
Sluiten