Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 3 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Afvallen zonder je ronde billen te verliezen? Dit is hoe je het doet

Ben je bezig met het tonen van je lichaam? Dat is nooit verkeerd. Maar je wil natuurlijk wel je curves behouden. Is het daarom mogelijk om af te vallen zonder je ronde billen te verliezen? Jazeker. Hier moet je op letten.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Afvallen zonder billen te verliezen

Je hebt vast gemerkt dat wanneer je aankomt, je billen ook wat groeien. Andersom is dit hetzelfde. Omdat je billen deels bestaan uit vet, worden deze ook kleiner wanneer je afvalt. Zonde, want die rondingen zijn juist heel mooi. Als je die dus wil behouden, maar ook wil afvallen, zijn er bepaalde dingen die daarbij helpen.

Begrijp afvallen en je lichaam

Het is helaas niet mogelijk om voor een workout een bepaalde plek op je lichaam aan te wijzen en specifiek daar af te vallen. Was het maar zo’n feest. Afvallen is moeilijk en daarom is het belangrijk dat je je lichaam kent.

Als je bijvoorbeeld een peervormig lichaam hebt, heb je vaak iets meer rondingen bij je heupen en billen. Hierdoor zie je niet zo snel verschil wanneer je aan het afvallen bent op deze plekken. Ben je appelvormig, dan moet je misschien ietsjes harder werken om je mooie rondingen te behouden als je bezig bent met gezond eten en sporten.

Doe High-Intensity Cardio

Cardio is cardio, toch? Nope. Als het aankomt op vet verliezen terwijl je je ronde billen wel behoudt, dan is niet alle cardio geschikt. Een uur lang zweten op de loopband zorgt er inderdaad wel voor dat je calorieën verbrandt, maar het kan je kont ook plat maken.

Daarnaast kan cardio er soms ook voor zorgen dat het lastiger wordt om spieren op te bouwen. Als je je billen wil behouden maar ook wat kilo’s wil verliezen, dan is het juist handig om spieren te kweken.

Als je ronde billen wil, kies dan liever voor een kortere high-intensity training zoals sprintjes, spinnen, kickboksen of traplopen. Volgens een onderzoek in Medicine and Science uit 2009 zijn korte high-intensity trainingen goed om buikvet te verliezen.

Kweek spieren

Spieren nemen minder ruimte in beslag dan vet. Daarom kan je het beste je verloren gewicht vervangen door spieren. Daardoor heb je alsnog mooie rondingen, maar bestaan deze uit spieren in plaats van doelloos vet. Daarnaast zijn spieren harder dan vet, waardoor je billen er meer gelift uitzien. Win-winsituatie, toch?

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Alle koolhydraten schrappen is slecht voor je lichaam en dit is het gevolg

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Live Strong

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Afvallen zonder je ronde billen te verliezen? Dit is hoe je het doet
Sluiten