NSMBL hits the gym – Waarom sporten bij Saints & Stars een cadeautje voor jezelf is

Het is en blijft best lastig (lees: onmogelijk) om jezelf een paar keer per week naar de sportschool te slepen. Fitnessen vinden mensen soms saai, maar er zijn natuurlijk veel meer sporten. NSMBL’s Tessa en Alex gaan elke maand een nieuwe originele sport proberen. Deze keer: een maand lang twee keer per week verschillende lessen proberen bij Saints & Stars.

NSMBL hits the gym

Als er twee mensen niet echt sportief zijn hier, dan zijn het wel Alex en Tessa. Het bezoeken van een sportschool heeft voor ons hetzelfde entertainment niveau als een wortelkanaalbehandeling en we zitten 100 procent liever op het terras dan in de gym. We grijpen eigenlijk elk excuus wel aan om niet te hoeven sporten.

Maar ook wij willen stiekem wel gewoon een gezonde levensstijl (ja, echt), dus gaan we elke maand een nieuwe originele sport uitproberen die we hopelijk wél leuk vinden. We hoorden veel over Saints & Stars in Amsterdam en we besloten het (voor ons) onmogelijke te doen: één keer per week een les volgen en één keer per week personal training krijgen.

sporten Saints & Stars

Saints & Stars

Saints & Stars is een sportschool in Amsterdam waarbij elke dag verschillende high intensity trainingen worden gegeven. Je kan hier terecht voor groepslessen genaamd Holy Box en Holy Shred, maar ook voor personal training. Bij Saints & Stars zorgen de verschillende toptrainers ervoor dat jij je prestaties continu weet te verbeteren. Je gaat je verbazen over je eigen kracht en uithoudingsvermogen en de trainers helpen je erbij om het meeste uit jezelf te halen.

De trainingen worden gegeven in donkere, moderne ruimtes met de verschillende lichten en de vetste muziek. Elke eerste vrijdag van de maand draaien er zelfs toffe dj’s tijdens de groepslessen, waardoor het een heus feestje is om te gaan sporten en de sportzaal bijna aanvoelt als een nachtclub. Tijdens alle groepslessen van Saints & Stars verbrand je maar liefst duizend calorieën én bouw je je spiermassa op.

Tijdens vijftien minuten in een les bij Saints & Stars verbrand je al meer calorieën dan wanneer je een uurtje op de loopband rent in de sportschool. Resultaat? Als je een les van vijftig minuten pakt, zul je zien dat je lichaam binnen no time een ware transformatie ondergaat.

Holy Box

Saints & Stars is gebouwd op drie concepten en Holy Box is er daar één van. Dit is een high intensity les van vijftig minuten waarbij je focust op snelheid, balans en behendigheid. Daarnaast focus je je eigenlijk ook wel een beetje op overleven want deze training is voornamelijk een battle tegen jezelf. Gelukkig is daar de upbeat muziek, waardoor je ook weer niet wil stoppen.

De met water gevulde bokszakken zijn een onderdeel van de zaal waar de HIIT-training gegeven wordt. De oefeningen bestaan uit een afwisseling op de bokszakken en lichaamsoefeningen inclusief gewichten. Alles gaat op een mega snel tempo. Ondanks dat je dus helemaal kapotgaat tijdens de les zelf, voelt het achteraf alsof je maar een paar minuten bezig bent geweest.

Holy Shred

De andere “holy workout” bij Saints & Stars is Holy Shred. Wederom een HIIT-training van vijftig minuten, maar compleet anders dan Holy Box. Deze workout is fysiek mega intens, maar ook mentaal echt een uitdaging. De lessen worden wederom in een prachtige ruimte gegeven en iedereen krijgt een eigen workstation met gewichten en een hardloopband die je zelf moet aansturen.

De trainers tonen geen genade en onze hoofden zijn nog nooit zó rood geweest na een sportles. Tijdens de les (waar je wederom dus duizend calorieën verbrandt) merk je dat je écht keihard aan het trainen bent. Je wisselt tijdens de killer workout elke zes minuten de loopband af met de gewichten en lichaamsoefeningen. Elke keer wanneer je op de loopband gaat, verschilt het tempo. Trust us, je denkt dat je doodgaat (op een goede manier). Resultaat? Je loopt de ruimte uit met een super voldaan gevoel, een mega goede mood, een rode kop, vol inspiratie en met nieuwe energie.

Sporten Saints & Stars

Personal Training

De derde pilaar van Saints & Stars is de personal training die de sportschool aanbiedt. Op basis van jouw persoonlijke doelstellingen wordt er een specifieke trainer aangewezen. Iedere personal trainer heeft een eigen specialiteit, waardoor er altijd een goede match gemaakt wordt.

Toen we de eerste keer hadden afgesproken met onze trainer Chiel, waren we stiekem een beetje (oké, enorm) nerveus.
Twee meiden met de conditie van een luiaard die het een uur moeten volhouden? Dat wordt interessant. We hadden verwacht dat personal training inhield dat we compleet afgemat zouden worden, maar het was lang niet zo eng als we dachten.

Tijdens deze persoonlijke lessen wordt namelijk goed gekeken naar je niveau en je doel. Daarnaast doe je enorm veel kennis op. We leerden de juiste technieken van bepaalde oefeningen en welke spiergroepen je nou traint tijdens deze oefeningen.

Lift. Curl. Burn ? Keep that fire burning Tribe #snowfucksgiven #personaltraining #saintsandstars #amsterdam #crosstheline #boutiquegym

111 Likes, 3 Comments – Saints & Stars (@saintsandstars) on Instagram: “Lift. Curl. Burn ? Keep that fire burning Tribe #snowfucksgiven #personaltraining #saintsandstars…”

Is personal training ook wat voor jou?

Zo waren wij van mening dat we wel een squat konden doen, maar tijdens de eerste les bleek al dat we die oefening al ons hele leven verkeerd hebben uitgevoerd. We doen eigenlijk altijd maar wat (als we al wat doen) en dat is echt mega zonde van de tijd en energie. Tijdens de trainingen kom je erachter wat de techniek achter de oefening is en bouw je naar een persoonlijk doel toe. Elke week merkten we dat we een klein beetje meer gewicht aankonden of dat we bepaalde oefeningen vaker konden herhalen.

Personal training is ideaal voor wie een bepaald doel voor ogen heeft, voor mensen met blessures, maar ook voor mensen die het liefst zo efficiënt mogelijk willen trainen, voor een maximaal resultaat. We kunnen ons bijvoorbeeld goed voorstellen dat personal training de oplossing is voor wie het lastig vindt uit zichzelf de sportschool te bezoeken (??‍♀️??‍♀️), omdat je een afspraak met je personal trainer hebt staan. Deze zeg je namelijk een stuk minder makkelijk af dan de afspraak die je met jezelf hebt gemaakt om naar de gym te gaan.

Details van Saints & Stars

De sportschool heeft vooralsnog één vestiging in Amsterdam Oud-West. Deze is van maandag tot en met vrijdag van 07:00 – 22:00 open. Op zaterdag en zondag kan je hier terecht van 08:00 – 12:00. De lessen kan je online boeken en voor de personal training kan je een vrijblijvende kennismaking inplannen. Voor de personal trainingen kan je overigens in het weekend langer terecht dan voor de groepslessen.

Je vraagt je vast af hoeveel het kost om zo’n lesje te pakken bij de sportschool? Saints & Stars werkt met credits, die per les worden ingeleverd. Dat is mega chill, want op die manier zit je niet vast aan een abonnement van een jaar. Ben je benieuwd geworden? Check dan snel de first timer deal van Saints & Stars. Wij zijn fan.

Reageer op artikel:
NSMBL hits the gym – Waarom sporten bij Saints & Stars een cadeautje voor jezelf is
Sluiten