Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 22 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Ben je helemaal klaar met planking? Deze andere oefening is veel effectiever

We willen allemaal lekker in ons vel zitten en voor sommige mensen betekent dit dat we onszelf af en toe naar de sportschool slepen. Planking is de zware oefening die we doorstaan om een strakkere buik en sterke armen te krijgen. Maar dat hoeft niet. Deze oefening zou namelijk nog beter en effectiever zijn.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Snel resultaat in de sportschool

Om een platte buik en sterke armen te krijgen doen we dus vaak aan oefeningen zoals planking en sit-ups. Maar eerlijk is eerlijk, echt leuk zijn deze oefeningen niet. En dan zijn we nog niet eens begonnen over die vreselijke jumping jacks.

Gelukkig voor ons schijnt er een oefening te zijn waardoor je een strakke buik en billen én sterke armen krijgt: de omgekeerde plank. De ‘reverse plank’ zou volgens Bright Side zorgen voor veel sneller resultaat in de sportschool.

Oefening voor een platte buik

Dus, hoe doe je dit? Trek je sport outfit aan en ga met gestrekte benen op je yogamat (of de grond) zitten. Plaats vervolgens beide handen langs je billen op de grond en spreid je vingers zo ver mogelijk uit elkaar. Nu komt ‘ie: strek je lichaam volledig uit en zorg ervoor dat je schouders en rug een hoek van ongeveer 45 graden maken.

Het is belangrijk dat je je voeten in de oefening plat op de mat of grond houdt. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je je billen niet laat hangen, maar echt je heupen omhoog duwt. Op die manier train je je billen, buik en armen in één oefening.

How often do you work your back body? We are so imbalanced in today’s day and age – always watching tv, at a desk, or on our phones. In this internally rotated world, make sure you open your heart space and front body whole strengthening the back body! Save this for your personal practice, tag a friend, and for more, check out our ebook (link in bio) ????❤️ Thansk for sharing the picture @actionjacquelyn #inflexibleyogis

16k Likes, 97 Comments – Yoga For The Non Flexible (@inflexibleyogis) on Instagram: “How often do you work your back body? We are so imbalanced in today’s day and age – always watching…”

Dat is nog niet alles. Deze oefening zou ook goed zijn voor je benen én zou je metabolisme versnellen. Kijk, dat is nog eens een win-winsituatie als je het ons vraagt. Echt leuk is de oefening niet, maar als het ervoor zorgt dat we squats, jumping jacks en planking achterwege kunnen laten, willen we het wel proberen.

Lees meer:

Afvallen door te sporten? Dankzij deze workouts doe je dat al in 30 minuten per dag

Jani Tv

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ben je helemaal klaar met planking? Deze andere oefening is veel effectiever
Sluiten