Dit zijn de sporttrends voor 2020 dus rennen maar naar de gym

We zijn inmiddels alweer even onderweg in 2020 en dat betekent dat we langzaam maar zeker het resultaat van onze goede voornemens moeten zien. Wilde je meer gaan sporten dit jaar? Is het al gelukt? Of weet je nog niet precies wat je leuk vindt? Lees dan snel verder want we hebben de belangrijkste sporttrends voor 2020 op een rijtje gezet.

We zien langzaam een verschuiving naar meerdere sporten, andere trainingen en klasjes.

Sporttrends voor 2020

Een gezonde levensstijl is hartstikke belangrijk, dat weten we allemaal. Naast dat sporten goed voor je lichaam is, kan het ook gewoon leuk zijn. Ja, echt. Omdat je dat misschien nog niet helemaal kan geloven, geeft ClassPass je een beeld van de sporttrends voor 2020. Zo kan het toch nog goed komen met die mislukte goede voornemens.

1. Niet meer beperken tot één sport

Volgens ClassPass is er een belangrijke nieuwe ontwikkeling gaande. Nederlandse vrouwen willen zich namelijk niet meer beperken tot één sport. We willen allerlei verschillende sporten combineren voor het beste resultaat. Kortom: fitgirls zijn ongebonden en gaan van een klasje yoga naar een boksles.

2. Yoga

Steeds meer vrouwen kiezen voor yoga. Niet alleen omdat het rust geeft in je hoofd, ook omdat je er nog eens erg lening van wordt. De yogascholen poppen uit de grond en ook de verschillende yoga-soorten zijn niet meer bij te houden. Wie pakt er een klasje hot yoga vanavond? Volgens ClassPass is yoga het populairst in steden als Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

3. Krachttraining

Ook krachttraining is erg populair bij vrouwen. Zeker omdat inmiddels wel duidelijk is dat we ons lichaam met krachttraining meer kunnen vormen dan met cardio. Vooral in Amsterdam kiezen vrouwen massaal voor krachttraining.

4. Pilates

De snelste nieuwe trends is pilates, de sport die body en mind in balans brengt. Net als bij yoga zijn er verschillende vormen en klasjes, kies je voor de klassieke pilates les of voor een zwaardere reformer pilates les? Eén ding is zeker: als je er eenmaal mee begint, kom je er niet meer vanaf.

5. Booty lesjes

Zeg maar dag tegen de stoffige BBB lesjes, want in 2020 komen de booty klasjes kijken. Bij deze populaire sportles ligt de nadruk op, de naam zegt het al, het shapen en liften van de billen. Deze les is geheel gewijd aan jouw achterste oftewel; je derrière.

6. Doordeweeks sporten

Het varieert natuurlijk per persoon op welk tijdstip je sport maar het merendeel van de vrouwen kiest ervoor om doordeweeks te sporten in plaats van in het weekend. Het liefst sporten we tussen 19:00 en 20:00 uur.

7. Samen sporten

Door samen met een vriend, vriendin of collega te sporten, raak je gemotiveerd. Daarnaast is het een goede stok achter de deur, want je zegt je sportles niet zomaar af. Ook schept samen sporten een band, 80% van de ClassPass abonnees werkte zich vorig jaar met een vriendin of collega in het zweet.

Reageer op artikel:
Dit zijn de sporttrends voor 2020 dus rennen maar naar de gym
Sluiten