Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 7 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

NSMBL’s Spotify-artiest van de week – Mahalia

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij kunnen geen dag zonder muziek. Sterker nog, het voelt af en toe alsof we elke seconde van de dag muziek luisteren. Omdat het soms lastig is om nieuwe vette muzikanten te ontdekken licht NSMBL wekelijks een van onze favoriete artiesten uit.

Sommige zangers, zangeressen of bandjes ken je misschien al en anderen zijn nog een stuk onbekender. Deze week lichten we een van onze favoriete zangeressen uit: Mahalia.

Spotify-artiest van de week – Mahalia

Mahalia Burkmar is een 21-jarige (!) zangeres uit Birmingham, Groot-Britannië. Als twaalfjarige trad de zangeres al op in het voorprogramma van Ed Sheeran en ze begint langzamerhand internationaal door te breken.

Helemaal terecht, als je het ons vraagt. De zangeres heeft een fantastische stem, een sterke mening en een hele dosis aan schijt aan wat anderen denken. We zijn zelfs zo fan, dat NSMBL’s Alex en Tessa al naar drie van haar optredens zijn geweest. De 21-jarige zangeres is een fenomeen in de Britse r&b-scene, maar in Nederland horen we vaak mensen die zeggen dat ze haar niet kennen.

Happier than I look!!!

15.4k Likes, 149 Comments – Mahalia (@mahalia) on Instagram: “Happier than I look!!!”

Viral gaan op haar achttiende

Toen Mahalia slechts achttien jaar oud was, was ze al getekend bij een label en had ze verschillende nummers uitgebracht. Ook het nummer Sober heeft de zangeres gelanceerd op haar achttiende. Toch ging deze single minder lekker dan ze had gehoopt, tot er iets gebeurde.

Op een gegeven moment werd ze uitgenodigd door Youtube-kanaal Colors Berlin. Ze vloog naar Berlijn, nam een akoestische versie van het nummer op en ineens ging ze he-le-maal viral. Ondertussen heeft de video maar liefst 31 miljoen views.

Mahalia’s muziek

Veel van Mahalia’s nummers gaan over liefde en haar zoektocht naar haarzelf. Tijdens shows is ze niet bang om gênante dating-verhalen te delen met het publiek en hier en daar te spotten met zichzelf. Ook in die zin vinden we haar absoluut een voorbeeld voor velen.

Daarnaast is haar kledingstijl net zo nonchalant en nuchter als dat zij is. Ze komt zonder problemen in sneakers en een A-lijn jurkje of jeans op het podium. De zangeres heeft geen opsmuk nodig en moedigt juist zelfliefde aan. Ze is open over hoe ze vroeger moeite had met het accepteren van zichzelf, en dat ze zichzelf nu juist omarmt zoals ze is. Imperfecties en al. Kijk, dat is een artiest waar we allemaal naar moeten luisteren. Check snel een paar van haar video’s hieronder.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL’s Spotify-artiest van de week – Mahalia
Sluiten