admin
admin Entertainment 6 dec 2018

Je kan op Spotify zien welke muziek je in 2018 het meest hebt beluisterd

Spotify Wrapped


Het is weer december en dat betekent terugblikken op afgelopen jaar. Ook Spotify doet hier gezellig aan mee. De streamingdienst heeft zijn jaarlijkse Wrapped-statistieken en afspeellijsten gedeeld. Naar welke artiesten en albums heb jij in 2018 het meest geluisterd?

Spotify Wrapped 2018

Het korte algemene antwoord is absoluut Drake, de meest gestreamde artiest van 2018, wereldwijd. Alleen al dit jaar was onze grote vriend goed voor maar liefst 8.2 miljard (!) streams. Dat is voor Drake trouwens niet iets nieuws, want hij is überhaupt de meeste gestreamde artiest op Spotify ooit. Stel je voor.

Ariana Grande, ook geen verrassing, is de meest gestreamde vrouwelijke artiest. Alleen al haar laatste fantastische hit ‘Thank U, Next’ werd al 220 miljoen keer gestreamd in een week. Het succes van Drake en andere rappers vertaalt zich ook door naar het meest beluisterde genre van afgelopen jaar: hip-hop.

Maar ook Latin ging en gaat super hard. Relatieve nieuwkomers Bad Bunny en J Balvin Ozuna bestormden dit jaar de top tien van meest beluisterde artiesten. Benieuwd naar jouw meest beluisterde artiesten, albums en nummers? Je kunt hier jouw persoonlijke statistieken checken. Dan krijg je ook meteen persoonlijke playlists en daar worden we blij van natuurlijk.

Check hieronder de statistieken van dit jaar!:

Reageer op artikel:
Je kan op Spotify zien welke muziek je in 2018 het meest hebt beluisterd
Sluiten