Trix Jacobs
Trix Jacobs Love & Life 28 dec 2019

Het stadsleven heeft meer invloed op je gezondheid dan je denkt

In een stad wonen klinkt ideaal. Alles is lekker dichtbij en er is altijd wel wat te doen. Toch heeft het stadsleven veel invloed op je gezondheid, zonder dat je het in de gaten hebt.

Stadsleven

Als je in een stad woont, duik je sneller het centrum in. Even een drankje doen of dat leuke boetiekje bezoeken. Het stadsleven klinkt heel onschuldig, maar stiekem heeft het heel veel effect op je gezondheid. Soms positief, maar soms ook negatief.

1. Geen auto

Als je in een grote stad woont, heb je waarschijnlijk geen auto nodig. Alles is makkelijk te bereiken met de benenwagen, fiets of met het openbaar vervoer. Je bent dus zelf lekker mobiel en legt heel wat kilometers af. Zo ben je op een leuke manier actief bezig. Geen uren op de loopband dus, maar heerlijk een rondje door de stad lopen.

2. Lekker sporten

Mocht je toch nog naar de sportschool willen gaan, is dat geen probleem. In een stad is er meestal veel variatie aan sportfaciliteiten. Het schijnt dat twee tot drie keer per week sporten bijdraagt aan een goede gezondheid. In een stad is dit mega makkelijk, aangezien er op elke hoek wel een sportschool zit. Door de diversiteit in de stad kan iedereen wel iets vinden wat bij zich past.

3. Veel luchtvervuiling

Ondanks het feit dat er weinig auto’s in een stad te vinden zijn, is de lucht daarentegen niet helemaal schoon. De lucht is vervuild omdat in steden veel mensen leven waardoor er veel stoffen vrijkomen. De lucht heeft een slechte invloed op je gezondheid en kan de kans op longkanker, diabetes of astma verhogen. Niet echt een pretje dus.

4. Overal zijn prikkels

Als je in een stad leeft, word je continue omringd door prikkels. Het is natuurlijk onwijs druk in een stad en echt rust ga je er niet vinden. Het drukke verkeer, alle mensen om je heen en de vele geluiden zorgen dan ook voor stress. Dit heeft dus negatieve invloed op je mentale gezondheid. Als je hier slecht mee om kan gaan, is het niet aan te raden om in een stad te gaan wonen.

5. Er is weinig natuur

Soms heb je weleens behoefte aan een stukje natuur. Lekker wandelen door de bossen en je verstand even op nul zetten. Een stad heeft vaak niet een lekker stukje bos om in te gaan joggen. Wel zijn er parken natuurlijk, maar deze zijn vaak gevuld met mensen. En eerlijk, die mensen lopen altijd voor je voeten en dat is mega irritant. Als je dus even een frisse neus wil halen, moet je echt op zoek gaan naar een goed plekje dat niet in het centrum ligt.

Het leven in een stad heeft dus zo zijn voor- en nadelen. No worries, gelukkig is het stadsleven zeker niet levensbedreigend. Zorg gewoon dat je af en toe een momentje rust pakt en het centrum zo nu en dan vermijdt.

Lees ook: #MyMentalStatein5Words werpt een belangrijk licht op mentale gezondheid

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Het stadsleven heeft meer invloed op je gezondheid dan je denkt
Sluiten