Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 15 nov 2020

5 stappen om beter voor je huid te zorgen nu je veel meer tijd thuis spendeert

We hebben nu meer tijd voor onszelf, dus grijp deze kans aan om beter voor je huid te zorgen tijdens het thuiswerken. We voelen ons de laatste tijd kwetsbaarder en dat geldt ook voor onze huid. Of je nu veilig vanuit huis werkt of gewoon voorzichtig bent door meer binnen te blijven: deze vijf stappen wil je volgen voor een betere huid.

Nu we allemaal thuis zitten, kunnen we wel wat extra self-care gebruiken.

Voor je huid zorgen nu je veel meer binnen bent

Naast onze standaard beautyrituelen, is het tijdens de coronacrisis extra belangrijk om beter voor je huid te zorgen. We dragen meer mondkapjes, wat ook zwaar is voor je huid. Gelukkig hebben we meer tijd om in onze huid te investeren, dus maak er gebruik van. Wij hebben vijf stappen voor jou op een rijtje gezet, die bijdragen aan een betere huid.

1. Reinig je huid goed

De meesten van ons dragen thuis minder make-up, maar dat betekent niet dat je je huid minder moet reinigen. Zelfs als je de hele dag geen make-up hebt aangebracht, is het toch belangrijk om je gezicht twee keer per dag te wassen. Een verfrissende reinigingsgel kan overtollige olie of vuil verwijderen, zonder de natuurlijke eigenschappen van de huid aan te tasten. Kies voor zachte en sulfaatvrije producten en gebruik altijd een beschermende vochtinbrengende crème.

2. Draag SPF

Ja, ook als je veel meer binnen zit is het belangrijk om SPF te dragen. Dat je niet buiten bent, wil nog niet zeggen dat je veilig bent voor de zon. Zelfs indirect zonlicht dat uit je raam komt, kan leiden tot schade door de zon. Dus ook als je thuiswerkt is het belangrijk om SPF te dragen. Zo ben je ook beschermd als je een korte wandeling naar de supermarkt maakt.

3. Ga voor een dubbele hydratatie

Nu je veel meer binnen zit is het een goed idee om je hydratatie te verdubbelen. Dit betekent meer water drinken en hydraterende voedingsmiddelen eten. Zorg dat je thuis altijd een kan water naast je laptop hebt staan (zonder dat je hem erover gooit), zo zorg je ervoor dat je genoeg water drinkt.

4. Gebruik een masker in de ochtend

Nu je vanuit huis werkt kun je ‘s ochtends een gezichtsmasker aanbrengen om de dag te beginnen Een gezichtsmasker kalmeert je huid en laat je huid stralen. Baseer de keuze van je masker op jouw huidtype, de een heeft baat bij een extra hydraterend masker, terwijl de ander liever een reinigend masker gebruikt. Het is in ieder geval goed om je huid te exfoliëren voordat je een masker aanbrengt.

5. Slaap voldoende

Sinds je meer thuis bent is moeilijker om een vaste routine te creëren, we get it. Maar een goede nachtrust is net zo belangrijk als de huidverzorgingsproducten die je gebruikt. Een van de belangrijkste huidproblemen wordt veroorzaakt door slaapgebrek. Blijf bij je dagelijkse slaappatroon en probeer niet langer dan dat op te blijven. Je huid zal je dankbaar zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 stappen om beter voor je huid te zorgen nu je veel meer tijd thuis spendeert
Sluiten