Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Breken jouw nagels steeds af? Met dit stappenplan krijg jij weer sterke nagels

We kennen het helaas allemaal: heb je net je nagels gelakt, breken je nagels af. Bij de één komt het door het zetten van acrylnagels en bij de ander gebeurt het gewoon. Maar hoe zorg je er nu voor dat je nagels voor eens en voor altijd sterk en gezond worden? Heel simpel eigenlijk, de truc zit in je nagelverzorging. Dankzij deze tips krijg jij weer sterke nagels.

Ben jij het ook zo zat dat je nagels steeds afbreken? Dat is vanaf nu verleden tijd.

Zo krijg jij weer sterke nagels

Het hebben van afgebroken nagels kan enorm pijnlijk zijn, letterlijk en figuurlijk. Omdat dit erg vervelend is, hebben wij hebben vijf tips voor jou verzameld om weer sterke nagels te krijgen. Thank us later.

1. Hydrateer

Genoeg water drinken is essentieel voor je gezondheid, dus ook voor je nagels. Je nagels zullen niet gezond worden als je lichaam uitgedroogd is. Te weinig hydratatie is een boosdoener als je sterke nagels wilt krijgen. En als water niet echt jouw ding is, probeer dan andere hydraterende dranken zoals kokoswater of voeg fruitsap aan je water toe.

2. Gebruik nagelriemolie

Om sterke nagels te krijgen, is aandacht besteden aan je nagelriemen minstens zo belangrijk. Het werkt goed tegen velletjes bij je nagels en zorgt ervoor dat je nagel de juiste voeding krijgt waardoor hij flexibel blijft. Smeer je nagelriemen het liefst twee keer per dag in door een klein druppeltje te gebruiken. Je zult op lange termijn merken dat je nagels minder snel afbreken.

3.Stop met nagelbijten voor sterke nagels

Stoppen met nagelbijten klinkt misschien heel logisch, maar voor velen is het veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is een van de meest voorkomende gewoonten en een boosdoener als je sterke nagels wilt. Voor sommigen is het moeilijk om hiermee te stoppen is, maar gelukkig zijn hier trucjes voor. Probeer nagelbijten te vervangen door een positievere gewoonte, zoals spelen met een stressbal.

4. Wees voorzichtig met je nagels

Als je chemische reinigingsmiddelen gebruikt of hardnekkig vuil wegschrobt, zorg er dan voor dat je handschoenen gebruikt. Dit zorgt voor een barrière tussen je nagels en huid en zorgt ervoor dat ze minder snel beschadigen. Probeer je nagels ook niet te gebruiken als je dingen openmaakt. Dat scheelt al een boel.

5. Eet je nagels sterk

Om nagels langer en sterker te laten groeien, is het belangrijk om een voedzaam dieet te eten. Denk aan kleurrijke groenten en fruit, bladgroenten, vette vis, noten, zaden, avocado, eieren, mager vlees, volkoren granen en zoete aardappel. Als je ongezond eet, krijgen je nagels niet de juiste voedingsstoffen binnen. Tijd om je eetpatroon een klein beetje aan te passen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Breken jouw nagels steeds af? Met dit stappenplan krijg jij weer sterke nagels
Sluiten