Tessa Ham
Tessa Ham Career 10 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Pas afgestudeerd en snel aan het werk? Naar deze 10 startersfuncties is veel vraag

Na jaren gezwoegd te hebben is het zo ver: je bent afgestudeerd en kan aan de slag. Maar een baan vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor veel functies wordt namelijk minstens een aantal jaar aan ervaring gevraagd. LinkedIn onderzocht daarom bij welke functies je als starter waarschijnlijk wel snel een baan vindt.

Ze delen de 10 starterfuncties in Nederland die de grootste groei door hebben gemaakt in het aantal vacatures. Wees overigens niet getreurd als jouw droombaan niet in de top 10 staat. Onderaan het artikel vind je nog drie tips van LinkedIn om zo snel mogelijk een baan te vinden.

Startersfuncties met veel vraag

Bij welke banen vind je waarschijnlijk snel werk? Uit de analyse van LinkedIn blijkt dat dit voornamelijk technische beroepen zijn.

1. Online marketeer

De functie waarbij de vacatures momenteel het snelste stijgen is online marketeer. De online marketeer van een bedrijf bedenkt de online strategie van een bedrijf en zorgt dat deze goed wordt uitgevoerd.

2. Commercieel Onroerend Goed Specialist

Goed nieuws als je in de commerciële vastgoedwereld aan de slag wilt. Als Commercieel Onroerend Goed Specialist kom je waarschijnlijk snel aan de bak, want er is veel vraag naar.

3. Front-end Ontwikkelaar

Als front-end ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de technische kant van het frond-ent (eigenlijk de voorkant, wat mensen kunnen zien) van een app, website of programma.

4. Full Stack Engineer

Een full stack engineer is een allround software ontwikkelaar die een brede kennis heeft. Hij of zij kan namelijk niet alleen de front-end maar ook de back-end programmeren.

5. Elektro Engineer

Nummer vijf op de lijst is een elektro engineer, die zich bezig houdt met het ontwerpen, installeren en verbeteren van elektrische producten zoals zonnepanelen en vervoermiddelen.

6. Mechanisch Engineer

Wat je precies doet als Mechanisch Engineer hangt af van de industrie waar een bedrijf actief is. Goed om te weten: dit is één van de 5 best betaalde technische banen. Dus je vindt niet alleen snel een baan, je krijgt nog eens goed betaald ook.

7. Project Manager

Geen technische achtergrond, maar wel een talent voor alles van A tot Z regelen? Ook de vacatures naar project manager stijgen snel. Als project manager ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, opzetten en begeleiden van projecten.

8. Bouw Management Specialist

Als Bouw Management Specialist bewaak je de kosten, de kwaliteit en de tijd van, je raadt het al, bouwprocessen.

9. Product Manager

Een product manager is verantwoordelijk voor het succes van een bepaald product en heeft daarom invloed op de ontwikkeling, productie en marketing van het product.

10. Cloud Engineer

We sluiten het lijstje af met nóg een engineer. Een cloud engineer ontwikkelt cloudoplossingen (bijvoorbeeld gericht op Google Cloud) binnen bedrijven.

3 tips om snel een baan te vinden

Geen zorgen als er geen beroep bij zit die je aanspreekt. Het lijkt misschien niet zo door de pandemie, maar er liggen alsnog veel kansen. Laat je niet tegenhouden door de kennis en ervaring die je misschien mist, maar kijk waar je wel in uitblinkt en benadruk dat in je sollicitatiebrief en cv. Merk je toch dat je een bepaalde skill mist? Kijk dan eens bij de gratis online cursussen van LinkedIn.

Het carrièreplatform deelt nog twee tips om je kans om snel aan de bak te komen, te vergroten. Allereerst is het natuurlijk verstandig om wat liefde en aandacht aan je LinkedIn-profiel te geven. Laat zien dat je op zoek bent naar werk, zorg voor een duidelijke professionele profielfoto én dat alle informatie up to date is.

Daarnaast is je netwerk key. Niet alleen nu kan het je sneller aan een baan helpen. Je hebt hier je hele leven profijt van. Weet dat het op LinkedIn heel normaal is om mensen die je niet kent, maar die wel relevant zijn in jouw vakgebied, een connectieverzoek te sturen.

Als je het helemaal professioneel aan wil pakken, kun je ook mensen uitnodigen voor een (virtueel) kopje koffie. Zo kun je leren van mensen die al zijn waar je wil komen en wie weet krijg je hiermee wel je voet tussen de deur bij een bedrijf waar je graag wil werken.

De 3 grootste fouten die vrouwen in hun sollicitatiebrief en op hun cv maken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.