Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 7 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Stashing is een nieuwe datingtrend en grote kans dat jij hier al aan meedoet

Stashing is een trend die is opgewaaid in de dating-wereld en het is een hele stiekeme. Toch is er een grote kans dat jij of degene die je aan het daten bent, er al aan meedoet. We leggen het uit.

Stashing

De naam stashing klinkt als iets heel nieuws en onbekends, maar wat de trend daadwerkelijk inhoudt, is iets wat al een hele tijd bestaat. Het betekent namelijk dat jij je relatie of degene die je aan het daten bent geheim houdt voor je omgeving. Of andersom natuurlijk…

Het houdt in dat je een vrij serieuze relatie met iemand hebt, maar dat je hem of haar nog aan niemand uit je omgeving hebt voorgesteld. Daardoor weet niemand van je lover af, en ben je dus best stiekem bezig.

Waarom?

Nu vraag je je vast af waarom iemand dit bewust zou doen? Het heeft waarschijnlijk niks met schaamte te maken, maar eerder met bindingsangst.

Een andere verklaring kan zijn dat, en dit is een dick move, je niet wilt dat de buitenwereld weet dat je van de markt bent. Als dat het geval is kan je sowieso beter stoppen met daten en even aan jezelf gaan werken want we hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dat niet is hoe het werkt.

Altijd slecht?

Misschien ben je dit nu aan het lezen en herken je jezelf hierin. Geen paniek, het betekent niet dat je een verschrikkelijk mens bent. Het kan namelijk ook zo zijn dat je pas net je eerste date hebt gehad, bij wijze van. Dan is het logisch dat je nog erg onzeker bent over waar dit avontuur heengaat en heb je alle recht om dat samen in alle rust uit te vogelen.

Het kan natuurlijk ook angst voor de reactie van je omgeving zijn waardoor je het nog even voor je wilt houden. Ook dit is begrijpelijk en dan hoeft stashing in dit geval niet slecht te zijn.

Wat te doen als je te maken hebt met stashing?

Heb je nu te maken met stashing, omdat je bae jullie relatie geheim wil houden? Probeer dan zo open mogelijk het gesprek aan te gaan en achter de reden te komen. Mocht het nu komen door bindingsangst, probeer dan begrip hiervoor op te brengen en de ander tijd en ruimte te geven.

Mocht je schatje nou gewoon per se niet aan de buitenwereld willen vertellen dat jullie een setje zijn zonder goede reden? Move on honey, hij is niet eerlijk naar je.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stashing is een nieuwe datingtrend en grote kans dat jij hier al aan meedoet
Sluiten