Dag salaris – deze 4 steden in Groot-Brittannië willen jij en je vriendinnen zo snel mogelijk bezoeken

Het najaar en de winter zijn twee heerlijke seizoenen om een stedentrip te maken. Zo heb je A) wat leuks om naar uit te kijken na de zomer en B) kun je steden bezoeken terwijl er zo’n heerlijk najaarssfeertje hangt. Overdag dwalen door de straten, ‘s avonds de pub in om een lekker biertje te drinken en daarna het uitgaansleven verkennen.

Zijn jij en je vriendinnen toe aan een reisje op dit moment? Dan willen jullie écht deze vier steden in Groot-Brittannië bezoeken. Jullie vinden er alles wat je nodig hebt voor een geslaagd reisje, van uitgaansleven tot levendige pubs én fashionable winkels.

Stedentrip naar Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is ideaal voor een stedentrip. Je vliegt al binnen een paar uur (of zelfs minder) naar Groot-Brittannië en het land barst van de vette steden die je van je bucketlist wil hebben afgevinkt. Ben jij benieuwd welke stad het beste bij jullie matcht of willen jullie je gewoon laten verrassen? Vul dan de matchmaker in.

Welke stad ga jij met je vriendinnengroep bezoeken? Lees hier per stad wat voor leuke dingen je er kunt doen.

Gaan jullie naar Manchester?

Manchester is hip, hot en happening. Op het gebied van muziek en cultuur kun je hier je hart ophalen. Bovendien kun je een bezoekje aan Manchester goed combineren met een paar dagen Liverpool. Deze steden liggen vrij dicht tegen elkaar aan en zo slaan jullie meteen twee vliegen in één klap.

Als jullie naar Manchester gaan wil je ‘s avonds absoluut proeven van de sfeer op Canal Street: een zogenoemde Britste ‘gay village’. Overdag kun je shoppen en op zoek gaan naar de mooiste pareltjes in vintage winkels en platenzaken.

Gaan jullie naar Bristol?

Bristol is een grote havenstad en daardoor een heel levendige stad geworden. Je kunt hier naar hartelust los gaan in de leukste winkeltjes en op elke straathoek kun je wel een mooie foto voor Instagram maken. De stad wordt omschreven als hip en alternatief. Tof!

Je kunt een stedentrip naar Bristol makkelijk combineren met een uitstapje naar Bath. Deze stad is na Londen namelijk de drukst bezochte toeristenplaats van Engeland en absoluut een bezoekje waard. Tip: maak een ballonvaart boven deze omgeving.

Gaan jullie naar Londen?

Deze stad klinkt misschien voor de hand liggend maar je kunt deze wereldstad eindeloos bezoeken en dan nog heb je niet alles gezien. Bovendien vind je er elk jaar weer nieuwe hotspots waar je zien & gezien wil worden. Poseer voor de vetste graffiti-muren in Shoreditch – de hipste wijk van Londen. In Londen wonen veel jonge mensen en creatievelingen en dat maakt het een echte wereldstad. Voor je het weet voel je je hier zo thuis dat je niet meer naar huis wil. Oeps.

Londen heeft álles. De stad telt 170 musea, eeuwenoude parlementsgebouwen en is dé shopstad van Europa. Je vind er alles: van vintage tot high end fashion. Als je dol bent op eten is Londen al helemaal te gek want het je vind er honderden horecazaken. Dat wordt nog moeilijk kiezen.

Gaan jullie naar Liverpool?

“Off to Liverpuuuul” zoals de Engelsen zelf zouden zeggen. Je vind in deze stad maar liefst zeven musea waar je gratis naar binnen mag, waaronder het Tate Liverpool dat vol hangt met moderne kunst. Liverpool is dynamisch en bruisend: de stad van de millennials. De architectuur van de stad is prachtig. Je vind er hypermoderne gebouwen maar ook gebouwen die dateren uit de dertiende eeuw.

Vanaf Schiphol gaan er dagelijks vluchten naar Liverpool dus waar wachten jullie nog op? Koffers pakken en gaan. Als jullie een meerdaagse stedentrip plannen, kun je er ook nog voor kiezen om een reisje naar Liverpool te combineren met Manchester want deze steden liggen praktisch naast elkaar.

In samenwerking met EasyJet en Visit Britain.

Reageer op artikel:
Dag salaris – deze 4 steden in Groot-Brittannië willen jij en je vriendinnen zo snel mogelijk bezoeken
Sluiten