Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 6 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

3 tekenen waaruit blijkt dat de quarantaine je relatie sterker heeft gemaakt

Door de quarantaine hebben heel wat stelletjes veel tijd met elkaar doorgebracht. In eerste instantie klinkt dat fijn natuurlijk, maar hele dagen op elkaars lip zitten is niet voor elk koppel weggelegd. Toch kan de quarantaine er ook voor hebben gezorgd dat jullie relatie sterker is dan ooit.

Deze drie tekenen wijzen erop dat de quarantaine jullie relatie alleen maar sterker heeft gemaakt.

Stellen tijdens de quarantaine

Het is natuurlijk niet gek dat zoiets als een quarantaine een heuse test kan zijn voor je relatie. Door het coronavirus zijn er ook genoeg koppels die de afstand hebben moeten overbruggen, en daardoor juist sterker zijn geworden.

Koppels die de test hebben doorstaan, en de quarantaine samen hebben doorgebracht, kunnen er óók sterker uit komen. Deze tekenen wijzen erop dat de quarantaine jullie relatie heeft versterkt.

1. Omgaan met de hectiek bracht jullie dichter bij elkaar

Waar je bij stress misschien in eerste instantie denkt dat het een relatiekiller kan zijn, kan het er ook juist voor zorgen dat je emotionele band met je lover sterker wordt.

Bovendien toont onderzoek aan dat de mensen die goed kunnen omgaan met stressvolle (levens)gebeurtenissen, optimistisch zijn en daardoor wijze acties zullen ondernemen. Deze mensen zullen zelf ook eerder geneigd zijn om een solide partner te zijn die veel ondersteuning biedt.

2. Je wil vaker samen dingen ondernemen

De quarantaine kan bij stellen ervoor hebben gezorgd dat ze met een frisse blik naar hun relatie zijn gaan kijken. Die stellen willen meer quality time met elkaar doorbrengen. Wat extra moeite voor elkaar doen is natuurlijk nooit verkeerd.

3. Jullie hebben aan problemen kunnen werken

Het kan zijn dat jullie aan het begin van de quarantaine wat moeite hadden met de nieuwe situatie. Als jullie daar – thanks to de quarantaine – aan hebben kunnen werken, is je relatie misschien juist wel sterker dan voor de quarantaine.

Toch nog het idee dat je relatie wel wat beter kan? Dan moet je werken aan déze skill.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
3 tekenen waaruit blijkt dat de quarantaine je relatie sterker heeft gemaakt
Sluiten