Bente De Bruin
Bente De Bruin Beauty 9 okt 2017

Stiekem zijn we blij als ons gezicht wordt gephotoshopt, bewijst dit experiment

Modellen die in het eindresultaat niet eens meer op zichzelf lijken en overduidelijk een paar kilo’s lichter zijn: daar zijn we natuurlijk geen voorstander van. Toch blijkt dat we onze eigen gezichten liever wél gephotoshopt zien.

Dat bewijst een onderzoek van fotograaf Scott Chasserot. Hij retoucheerde foto’s van mensen die meededen aan het onderzoek terwijl zij meekeken. Hierbij lette hij op de hersenactiviteit bij elke verandering die hij maakte aan de gezichten van de mensen. Zo kon hij zien of de betreffende mensen blij waren met de verandering, of dat hij nog even door moest met Photoshop.

De resultaten laten zien hoe enorm veel er gemanipuleerd is, voordat de mensen tevreden waren met hun foto. Sommigen lijken niet eens meer op zichzelf! Herken jij jezelf hierin? Vind je het ‘verkeerd’ om te zien dat modellen zoveel worden gephotoshopt, maar ben je stiekem toch blij als dat ene lijntje wordt weggehaald? Of denk je er totaal anders over? Laat het ons weten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stiekem zijn we blij als ons gezicht wordt gephotoshopt, bewijst dit experiment
Sluiten