Redactie
Redactie Creative 6 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

8 stock fotografen die je meteen wilt volgen op Instagram

Kan jouw Instagram-feed wel een beetje diversiteit gebruiken tussen alle accounts die je normaal gesproken volgt? Zoek niet verder: wij delen een lijst met onze favoriete stock fotografen die je wilt volgen op Instagram, zodat je eens iets anders voorbij ziet komen dan een zonsondergang of een kiekje van een de kat van je beste vriend.

Voordat jouw haren rechtovereind gaan staan bij het woord ‘stock fotografie’, klik nog niet weg. We geven toe dat stock fotografie ons eerst ook deed denken aan té geposeerde, té perfecte plaatjes die je nooit ergens voor kunt gebruiken zonder je geloofwaardigheid te verliezen, maar tegenwoordig is er zo veel meer te vinden dan dat. Kijk maar bij de onderstaande voorbeelden.

10 stock fotografen die je wilt volgen op Instagram

Disclaimer: stock fotografie betekent niet dat je de foto’s zelf overal gewoon voor mag gebruiken. Dubbel check altijd of de foto’s die je wilt gebruiken voor je eigen feed royalty free zijn.

Tip: veel van deze fotografen hebben in hun bio een link naar hun te gebruiken beelden staan.

1. Nicole Mason

Van de Instagram-feed van Nicole Mason worden we direct vrolijk. De kleuren zijn licht, vrolijk en fleuren meteen je tijdlijn op. Met deze combinatie van mensen, architectuur en stillevens heb je jouw nieuwe favoriete Instagram-account te pakken.

2. Monica Pronk

Als je in de winter een flinke portie zonnestralen nodig hebt, volg dan Monica Pronk. Monica is portrait, lifestyle and fashion photographer en we houden van haar vrolijke stijl waarin de kleur geel ontzettend vaak naar voren komt.

3. Mrs. Barnes

Om je vingers bij af te likken, zo fijn zijn de foto’s van Mrs. Barnes. We raden aan om deze foto’s niet te bekijken als je honger hebt, want met deze foto’s op je beeldscherm is het onmogelijk om de koekjesvoorraad níét te plunderen (weten we inmiddels uit ervaring).

4. Spencer Davis

Er zijn genoeg reisfotografen op Instagram te vinden, maar van de foto’s van Spencer Davis zijn we dikwijls even stil. We kunnen hier ook niet te veel over vertellen, deze foto’s moet je echt zelf even zien.

5. Leire Cavia

Fashionista’s zitten goed bij de Spaanse modefotgraaf Leire Cavia. De foto’s zijn gewaagd en weer nét even anders dan de standaard influencer-poses die je gewend bent. Enne, bonuspunten voor het prachtige kleurenpalet op de Instagram-feed.

6. Karolina Grabowska

Karolina Grabowska kan je kennen als founder van de gratis stockwebsite Kaboompics. Karolina deelt op haar eigen account opdrachten die ze voor andere merken heeft geschoten.

Op het Instagram-account van Kaboompics (@kaboompics, ook een follow waard) zie je overigens weer andere beelden, dus met deze accounts sla je twee vliegen in één klap.

7. Mert Can

De foto’s van Mert Can zijn rauwer en aardser dan de rest van de foto’s in dit lijstje. Maar hé, we zien het kopje koffie vaak voorbij komen, en daardoor wisten we eigenlijk meteen al dat Mert Can niet in dit lijstje mag ontbreken.

8. Chelsea Cavanaugh

Chelsea Cavanaugh is de queen of flatlays. Sprekende kleurenpaletten wisselen elkaar af, en alle foto’s zijn een feestje om naar te kijken. Jammer genoeg ligt het account van Chelsea op dit moment een beetje stil (lees: 4 foto’s in het afgelopen jaar), maar terugscrollen op haar feed is zeker geen straf.

Zijn er nog stock fotografen die volgens jou in dit rijtje ontbreken? Deel het met ons op Instagram of Facebook, want ook wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om te volgen.

Meer tips om je Instagram af te stoffen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 stock fotografen die je meteen wilt volgen op Instagram
Sluiten