8 vrouwen onthullen wat er gebeurt wanneer je stopt met zoeken naar de liefde

Ben je al een hele periode vrijgezel en merk je dat je stiekem enorm op zoek bent naar een nieuwe partner? Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar zonde van je tijd. Je hebt vast weleens gehoord dat je de liefde juist vindt de seconde dat je stopt met zoeken. Deze negen vrouwen onthullen wat er nog meer kan gebeuren als je hiermee stopt en focust op jezelf.

Wanneer je op zoek bent naar de liefde is het mogelijk dat je je focus verliest op andere gebieden. Dat is zonde want wanneer je focust op jezelf en je eigen geluk kan er zoveel moois gebeuren.

Stoppen met zoeken naar de liefde

Geloof ons als we zeggen dat we weten wat je bedoelt. Vrijgezel zijn in je twintiger jaren wanneer je eigenlijk heel erg verlangt naar een partner kan op een gegeven moment ietwat frustrerend worden. Gefixeerd zijn op het spotten van een mogelijke nieuwe vlam werkt helaas alleen maar tegen je. In plaats daarvan is het beter om te focussen op jezelf en je eigen geluk. Als we de verhalen van de volgende vrouwen mogen geloven, kan daar namelijk iets heel moois uit voortkomen.

Daten in 2019 voelt af en toe als een onmogelijke taak. Cryptische appjes moeten ontcijferen, niet weten wanneer jullie exclusief zijn en niet weten waar de toekomst jullie brengt is niet altijd even fijn. Er zijn zoveel dingen waar je over nadenkt waardoor er weinig ruimte in je hoofd over is voor andere belangrijke dingen.

Vrijgezel zijn is helemaal niet zo vervelend als je soms denkt. Sterker nog, wanneer je focust op jou en jouw geluk komen er aardig wat kansen voorbij die je anders niet had gezien.

1. Geen druk meer

“Ik merkte dat ik zoveel gelukkiger werd omdat de druk van het vinden van iemand ineens verdween. Ik hoefde me geen zorgen meer te maken of iemand mij aantrekkelijk vond of dat iemand me aan het gebruiken was en dat voelde goed.”

2. Master

“Toen ik stopte met zoeken naar de liefde heb ik mijn master gehaald.”

3. Creatiever

“Ik schreef mijn eerste roman. En toen schreef ik er nog een paar. Het boeit vrij weinig mensen wat, maar ik ben er nog steeds enorm blij mee.”

4. Een nieuwe look

“Ik knipte mijn haar kort en deed alleen nog maar waar ik zin in had.”

5. Meer genieten

“Ik stopte met het maken van fouten. Daarmee bedoel ik dat wanneer de alarmbellen bij iemand afgingen, ik er meteen vandoor ging. Dit bespaarde me zoveel stress. Ik stelde mezelf niet langer de vraag ‘als ik nu bij hem wegga, hoelang duurt het dan voordat ik iemand anders vind?’ en hierdoor ging ik zoveel meer genieten van alles.”

6. Juist de liefde vinden

“Hoe cliché het ook klinkt, het moment waarop ik stopte met zoeken naar de liefde, vond ik de liefde juist.”

7. Dieren zijn beter

“Ik ontdekte dat huisdieren beter gezelschap zijn dan mensen en dat ik gewoon niet weggelegd ben voor moeilijke relaties.”

8. Verhuizen naar het buitenland

“Ik kreeg een aanbod voor een nieuwe baan in het buitenland en ik ga er binnenkort naartoe verhuizen. Het is zo fijn om eens niet met iemand anders te hoeven overleggen over dit soort dingen. Mijn ex had het nooit oké gevonden als ik zou verhuizen naar het buitenland. Ik heb het idee dat ik zelfverzekerder ben geworden nu ik dingen in mijn eentje onderneem.”

Elite Daily

Reageer op artikel:
8 vrouwen onthullen wat er gebeurt wanneer je stopt met zoeken naar de liefde
Sluiten