Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 10 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de leukste straatfeestjes en festivals in Amsterdam tijdens Koningsdag 2024

Nog 17 dagen en dan is onze koning weer jarig. Dat wordt traditiegetrouw groots gevierd, met vrienden en een gezellige borrel. Waar je die borrel wil drinken? Dit zijn de leukste festivals en straatfeestjes in Amsterdam.

Of je nu voor een groots festival gaat of juist voor een nonchalant biertje op straat: in alle hoeken van Amsterdam is er feest te vinden.

De leukste straatfeestjes en festivals in Amsterdam tijdens Koningsdag

Alvast een outfit shoppen? Wij zetten hier de leukste oranje items op een rij die ook na Koningsdag nog leuk zijn.

Loveland van Oranje | Meerpark

Loveland keert ieder jaar weer terug met een Koningsdag-editie in het Meerpark. Zo ook dit jaar. Er staan grote namen als Reinier Zonneveld en Kolsch op de line-up. Maar ook kleinere namen die steeds geliefder worden in de dancescene, denk aan Benwal en Malugi.

Tickets koop je hier.

YUSU & KINGDOM Blockparty | Breman Brasserie

Op Koningsdag zelf kun je op het terras van Breman Brasserie, het restaurant van het hotel, terecht voor hun YUSU & KINGDOM BLOCKPARTY. Met regen zal het feestje naar binnen verplaatst worden. Verwacht een gezellig feestje, van 12:00 tot 20:00 uur. No ticket needed, gewoon binnenwandelen dus voor een lekker drankje, gezelligheid en leuke mensen. 

Koningsdag en -nacht bij Prins & Aap

Bij Prins & Aap gaat lekker los rond Koningsdag. Ze beginnen al tijdens Koningsnacht met DJ’s Jaimie Vaes & Friends. De 27e begint het feest om 11.00 uur met muziek. Honger? Hier geen aangepast menu, bij het pas geopende Prins & Aap bestel je gewoon van de uitgebreide menukaart. Tip: bestel een van de verrassende cocktails! En de volgende dag tank je weer bij tijdens The After Brunch in samenwerking met Grey Goose, waar DJ Raphaella een plaatje zal draaien.

King Loesoe | Café Thijssen

Bij het altijd gezellige Café Thijssen is het feest op 27 april. Denk veel mensen op straat, gezellige meezingers en VEEL pitchers bier. De perfecte plek om met al je vrienden te verzamelen, op een laagdrempelige manier.

Likeminded Blockparty | Volkshotel

Op Koningsdag zet Tale Of Bus het kamp op, haalt de speakers tevoorschijn en presenteert een 16 uur durende trip vol muziek. Recht voor het Volkshotel, met de camper als achtergrond. Entree is gratis, want het feest vindt plaats op straat.

YUZU dining bar | Kerkstraat

Op zaterdag 27 april is Yuzu terug met hun jaarlijkse Kingsday straatfeest op Kerkstraat 59. Zoals elk jaar beginnen ze om 15:00 uur buiten met een bar en verschillende DJ’s en na 20:00 uur wanneer de feestende menigtes zich verplaatsen door de stad op zoek naar hun volgende feestlocatie zal de bekende Yuzu basement openen voor het volgende Kingsday feestje van 20:00 tot 04:00 uur.

Oranjebloesem | Olympisch Stadion

Net als Loveland, is ook Oranjebloesem een plek waar technoliefhebbers Koningsdag vieren. Dit jaar op de line-up: Amelie Lens, DYEN, Joris Voorn, Nico Moreno, HI-LO, Luuk van Dijk b2b Michel de Hey en nog veel meer.

Tickets koop je hier.

Pllek Koningsdag | PLLEK

Pllek is de ultieme stek op Koningsdag. De toegang is gratis en deze editie hoort bij NDSM Vrijhaven. Dat betekent dat je naast dansen ook kunt genieten van een volledige Koningsdag ervaring op het NDSM-werf: eten bij de foodtrucks, struinen op de vrijmarkt en genieten van speciale optredens.

PRIK Streetparty | PRIK

Tijdens Pride is het bij PRIK op de Spuistraat altijd groot feest. Dit jaar vieren ze er niet alleen Pride, maar ook Koningsdag. Verwacht dezelfde gezelligheid, met dj’s en barren op straat van 12:00 tot 20:00. Daarna gaat het feest binnen door.

RaRa’s Kingsday Block Party | Radio Radio

Wie er komt draaien, dat is nog een verrassing. Maar wat we wel weten is dat de geliefde club Radio Radio een straatfeestje houdt op 27 april. Het feestje is van 13:00 tot 20:00 en is helemaal gratis.

Cartel Kingsday | WesterUnie

Cartel Amsterdam is een house- en technocollectief uit de Nederlandse hoofdstad. Als je op zoek bent naar een gezellig, maar kleinschalig housefeestje, dan ben je hier aan het juiste adres. Het is ook meteen het langste Koningsdagfeest van het land, dat duurt van 12.00 uur ‘s middags tot 05.00 uur de volgende ochtend.

Tickets koop je hier.

LoFi Kingsday | LoFi

Als je niet van de binnenstad en niet van meezingers houdt, dan pak je de Uber naar LOFI op 27 april. Daar vind je vanaf 12:00 een fijn Koningsdagfeestje met dj’s als DJ Marcelle, HUNEE, Oceanic, Naone B2B Adam Pits en meer.

Tickets koop je hier.

https://www.instagram.com/p/C37m7vuIJgm/

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.