Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 28 okt 2020

Slik je jong – Hebben we een collageen supplement nodig voor een strakke huid?

Collageen. Het is een veerkrachtig eiwit dat een belangrijke bouwsteen voor onze huid vormt. Collageen geeft onze huid kracht en elasticiteit en zorgt ervoor dat de huid er vol, glad, jeugdig en soepel uitziet. Klinkt als het perfecte ingrediënt voor een mooie huid, toch?

Veel crèmes bevatten dan ook collageen, maar toch lijken supplementen met collageen effectiever en zijn ze populairder dan ooit. Wij leggen je er alles over uit.

Collageen voor een strakke huid

Collageen is een ingrediënt dat alles in ons lichaam bij elkaar houdt. Het is essentieel om botten, gewrichten en pezen sterk te houden en het versterkt ook haar, tanden en nagels. Daarnaast is het dus een geweldig ingrediënt voor je huid en zorgt het voor een sneller huidherstel. Helaas neemt het vermogen van ons lichaam om collageen te produceren af naarmate we ouder worden.

Wanneer het lichaam minder collageen bevat, wordt het ingrediënt vooral gebruikt voor essentiële reparaties als spieropbouw. Dat betekent dat onze huid niet meer dezelfde aandacht krijgt, waardoor huid sneller verslapt naarmate je ouder wordt. Gezichtscrèmes en -serums kunnen helpen, maar deze hebben wel beperkingen.

“Wanneer je het vanuit een crème gebruikt, werk je alleen op een stukje huidverbetering. Collageenmoleculen zijn namelijk te groot om door onze huid in ruwe vorm te worden opgenomen,” legt Suzan Oerlemans, huidspecialist en oprichter van Huidgoeroe en Cellics, uit.

Collageen slikken als supplement

De beste manier om onze collageenspiegel aan te vullen is door voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan collageen. Dat is vooral eiwitrijk voedsel als rundvlees, kip en vis. “Toch krijgen we lang niet zoveel collageen binnen als vroeger. Het is dan ook veel logischer om iets in te nemen dat op alle fronten iets verbetert en op je vitaliteit werkt,” zegt Suzan Oerlemans.

“Je kunt je collageenspiegel aanvullen met een hoogwaardig collageenpoeder zoals de Cell Elixer van Cellics. Deze heeft een lichaamseigen structuur zodat het goed wordt opgenomen.” Een collageenpoeder werkt niet alleen aan jeugdigheid en schoonheid, maar ook aan de gezondheid van je darmen en het versterken van je gewrichten. Volgens Suzan bestaat het grootste deel van ons lichaam uit collageen type 1, namelijk 95 procent. Dit type collageen is de belangrijkste bouwsteen voor de elasticiteit van je huid.

Aanvullen met andere supplementen

“Hoewel collageen een geweldig ingrediënt is, moet het zeker aangevuld worden met andere vitaminen. Vitamine D is bijvoorbeeld erg belangrijk voor het opbouwen van bindweefsel, daarom raad ik zeker aan dit twee keer per jaar te laten checken,” vertelt Suzan. Ook vitamine C, een zuivere visolie en multivitaminen zijn belangrijke supplementen voor een strakke en mooie huid.

Van binnenuit kun je heel veel betekenen voor de huid, maar juist de synergie van meerdere producten maakt het krachtig. In de producten van Cellics zitten bijvoorbeeld ook antioxidanten, hyaluronzuur, ceramides. Tenslotte legt Suzan uit, “Collageen is zeker een bewaker van jeugdigheid en schoonheid, maar heeft ook andere stoffen en processen in het lichaam nodig om de huid te kunnen verbeteren.” De producten van Cellics zijn hier te vinden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Slik je jong – Hebben we een collageen supplement nodig voor een strakke huid?
Sluiten