Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 30 jul 2020

Zon, zee, strand in eigen land: dit zijn de leukste strandtenten van Nederland

Deze zomer worden we meer dan ooit gedwongen er het beste van te maken in ons eigen land. En waar een zomer niet op vakantie in het begin vervelend leek, worden we nu verrast door de leuke plekjes die Nederland te bieden heeft. Zelfs een dagje strand in eigen land is een feest en wel bij de volgende negen strandtenten.

De Hollandse kust barst van de badplaatsen en leuke strandtenten. Omdat de temperaturen dit weekend flink stijgen, zetten wij de leukste beachclubs voor je op een rijtje.

9x de leukste strandtenten van Nederland

Haal die strandtas maar tevoorschijn, want hier wil je heen.

1. Ubuntu Beach, Zandvoort

Bij Ubuntu in Zantvoort is het heerlijk vertoeven. Ze hebben er genoeg lekkere ligbedden te huur, verkopen maar liefst twintig (!) smaken schepijs en serveren goddelijke sushi. Het interieur van Ubuntu is geïnspireerd op Bali en Ibiza, dus je waant je de hele dag in een tropische sfeer.

2. Bernie’s Beachclub, Zandvoort

Ja, dat zie je goed. Bernie’s is een van de weinige strandtenten dat een zwembad heeft. Het is de ideale plek om de hete dagen door te brengen, want met een duik in het zwembad ben je zo weer afgekoeld.

3. Tulum, Noordwijk

Naast het fijne interieur, hebben ze ook een ontzettend goede menukaart. Avocado toast met gegrilde kip, poké bowls, buddha bowls: you name it en ze hebben het. Voor een fijne middag op het strand ben je hier aan het juiste adres.

4. Beachclub Birds, Kijkduin

De perfecte plek als je op zoek bent naar een strandtent om de hele dag te relaxen. Honden zijn hier welkom, mocht je je viervoeter mee willen nemen.

5. Uluwatu Beachclub, Hoek van Holland

Uluwatu is geïnspireerd op Bali en dan mag de surfcultuur natuurlijk niet ontbreken, de sfeer van het surfen en relaxen is hier 24/7 voelbaar.

6. Barbarossa Beach, Scheveningen

Je moet wel van het Ibiza-sfeertje houden, maar je kan er niet omheen dat dit een prachtige strandtent is. Het interieur is tot in de nopjes verzorgd en ook op de menukaart valt niets aan te merken.

7. Strandpaviljoen 15, Texel

Het wordt dit jaar dan geen Ibiza, Bali of Mykonos: maar we hebben wél het prachtige Texel. Bij Strandpaviljoen 15 haal je dat vakantiegevoel weer lekker omhoog. Ook leuk: alle gerechten worden hier bereid met Texelse producten als basis.

8. Blooming Beach, Bergen aan Zee

Bij Blooming Beach kan je een dagje strand afsluiten in de hot tub. Do we need say more? 

9. Woodstock, Bloemendaal aan Zee

Liever een feestje op het strand? Dan is Woodstock de juiste plek. Hier draait regelmatig een dj of er treden artiesten live op.

Kom maar door met het zonnetje – 5x de leukste stadsstranden in Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zon, zee, strand in eigen land: dit zijn de leukste strandtenten van Nederland
Sluiten