Als je fan bent van Stranger Things moet je deze 5 series op Netflix ook kijken

Het derde seizoen van Stranger Things staat nu alweer bijna twee weken online en dat hebben we gemerkt ook. Binnen vier dagen na de release waren er al meer dan veertig miljoen Netflix-accounts die de serie hebben gekeken. Heb jij seizoen drie ook al afkeken? Dan moet je deze Netlifx-series ook kijken.

Ondanks dat Stranger Things natuurlijk een fantastische serie is, zijn er meer soortgelijke series. Wij hebben een top vijf series gemaakt die Stranger Things fans ook kunnen waarderen.

Netflix-series zoals Stranger Things

We snappen dat voor velen geen enkele serie kan tippen aan Stranger Things. Wat we wel kunnen doen, is een lijstje maken met series die enigszins vergelijkbaar zijn met het genre van de serie uit Hawkins, Indiana. Als je Stranger Things vet vindt, moet je deze series ook proberen.

1. The OA

De Netflix-Original gaat over een vrouw genaamd Prairie Johnson die wederom verschijnt nadat ze maar liefst zeven jaar vermist is geweest. Ze noemt zichzelf de “original angel”, vandaar dus de titel van de serie. In het eerste seizoen volgen we haar zoektocht naar nog meer vermiste mensen uit een andere dimensie. Samen met een groep van vijf locals gaat ze op zoek naar deze mensen en dat gaat niet zonder tegenslagen. De link met Stranger Things is hier nogal logisch.

2. The Society

The Society is ook een serie op Netflix die draait om een groep jongeren in een dorpje. De groep middelbare scholieren gaat op een dag op schoolreisje, maar wordt halverwege de reis weer teruggebracht naar hun woonplaats. Eenmaal hier aangekomen, zien ze dat iedereen die in de stad woont, verdwenen is. Hun telefoons werken niet meer en om hen heen is niks anders dan bos. Nu moeten ze er dus achterkomen hoe ze overleven.

3. Dark

Deze serie kost misschien iets meer moeite om te volgen omdat het in het Duits is, maar dat is het dubbel en dwars waard. Het verhaal speelt zich af in een dorpje genaamd Winden. Hier bevindt zich een ondergrondse tunnel onder een kerncentrale die als toegang dienst tot periodes van 33 en 66 jaar geleden. Bewoners van het dorpje komen erachter dat ze door deze tijdmachine hun toekomst kunnen beïnvloeden, maar dat gaat zoals verwacht ook niet helemaal soepel.

4. Black Mirror

Oké het is niet echt te vergelijken met Stranger Things, maar Black Mirror is wel net zo weird als de Netflix-Original. Alle afleveringen van Black Mirror gaan over hoe technologische innovaties onze nabije toekomst kunnen beïnvloeden en spoiler alert: it ain’t pretty. De serie is mega spannend en gelukkig voor jou kan je nu al vijf hele seizoenen bingewatchen.

5. The 100

Ook Netflix-serie The 100 is een must watch als je van spannende verhalen houdt. Deze science-fiction serie speelt zich af 97 jaar na een nucleaire ramp. Die ramp heeft zo ongeveer al het leven op Aarde verwoest. Alle overlevende wonen nu in een ruimteschip, maar daar wordt het bijna te druk. De groep stemt en kiest honderd problematische mensen uit om terug naar Aarde te gaan om te kijken in hoeverre de planeet weer leefbaar is geworden. Maar op deze reis komt de groep achter een groot geheim.

Reageer op artikel:
Als je fan bent van Stranger Things moet je deze 5 series op Netflix ook kijken
Sluiten