Deze 6 struggles maakt iedere sarcastische vrouw weleens mee

Als jij het type vrouw bent dat sarcasme tot kunstvorm heeft verheven, weet je hoe lastig het kan zijn om zo’n verfijnd gevoel voor humor te hebben. Mensen begrijpen je niet. Their loss, inderdaad, maar soms is het toch BEHOORLIJK IRRITANT.

Er kleven een hoop voordelen aan je sarcasme. Laten we dat vooropstellen. Een ongemakkelijke situatie minder vervelend maken? Got it. Een onbeschofterik de mond snoeren? Laat dan maar aan jou over. Het ijs breken? Already done. Toch gaat het leven van een sarcastisch persoon niet altijd over rozen. Sterker nog, we hebben het hartstikke zwaar. We krijgen namelijk te maken met onderstaande zeven punten. Zucht.

1. ‘Maakt ze nou een grapje of niet?’

De blik van mensen die niet helemaal zeker weten of je nou een grapje maakt of niet, kun je ondertussen uittekenen. Die lege ogen, half omhooggekrulde mondhoeken en vooral DIE STILTE. Ja. Ik maakte een grapje, Ingrid. Calm your tits. Jeez.

2. Mensen vinden je een bitch

De woorden “sorry, dat kwam er lomper uit dan ik bedoelde,” spreek je vaker uit dan je toe wilt geven. Oh, en die vrienden van je. Vraag die eens wat ze van je vonden toen ze je voor het eerst ontmoetten. Grote kans dat ze dachten dat je een trut was. Oeps.

3. Het is lastig om je frustratie te verbergen

Wees eerlijk, je gebruikt je sarcasme meer dan eens als schild om je frustratie te verbergen. Dat is oké. Een simpele “nee hoor, grapje,” does the trick. Jij bent je frustratie kwijt, én je hebt die rete-irritante collega op een “grappige” manier verteld dat je eigenlijk echt supermegakapotgraag wil dat hij met z’n blote voet op een legoblokje gaat staan. En hij denkt dat het een grapje was. Ha, winning.

4. Mensen kunnen je niet bijhouden…

Ad rem is jouw tweede naam. Ga je te snel voor je gesprekspartner? Boy, bye. Je hersenpan is altijd in werking, en je hebt geen tijd voor mensen die je niet bij kunnen houden. Vuur, dat is wat je bent niets of niemand haalt je uit je sarcastische bubbel.

5. …of proberen met je mee te doen

Dit is pijnlijk. Je hebt het, of je hebt het niet. En heb je het niet, accepteer dat dan. Vrijwel niets is zo ongemakkelijk als een niet-sarcastisch persoon die probeert mee te gaan in je sarcasme. Gewoon. Niet. Doen. Het enige dat je eraan overhoudt is een gehoorbeschadiging van de oorverdovende stilte. On-ge-makkelijk.

6. ‘Je bent wel lekker sarcastisch, hè?’

Deze uitspraak komt honderd procent van de tijd van een man. Ja, Fred, dat was een sarcastische opmerking. Fijn dat je het nog even uitlicht. Poeh. Ben ik even blij dat jij bestaat.

Deze 7 dingen wil je botte vriendin dat je over haar weet

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Bolde

Reageer op artikel:
Deze 6 struggles maakt iedere sarcastische vrouw weleens mee
Sluiten