Sharon
Sharon Love & Life 22 sep 2018

Studente klaagt: “Het is niet makkelijk om mooi te zijn”

De 20-jarige Felicia Czochanski deelde over bovenstaande uitspraak een heel essay. “Ik heb blond haar, grote hazelkleurige ogen, cupmaat 75E en gespierde kuiten. Het was niet makkelijk om te accepteren dat ik gezien word als mooi. Mensen vergeten of negeren mijn prestaties.”

Met dit soort uitspraken ging het artikel binnen no time viral en niet op hele positieve manier. In haar essay vertelt ze over hoe haar ‘schoonheid’ een negatieve invloed heeft gehad op haar leven. Wat een zwaar leven.

“Stel je voor hoe het voelt om elke keer nagekeken te worden wanneer je gewoon onderweg bent naar je bestemming. Ik voel me daardoor niet mooi of sexy, maar het voelt alsof er iets mis met me is.” schrijft ze. Iets verder in het artikel vertelt ze hoe ze als tiener altijd met oversized T-shirts liep en opschepte over haar prestaties. Dit in de hoop om de aandacht minder op haar uiterlijk te leggen.

Wat Felicia waarschijnlijk bedoelt met haar betoog is dat vrouwen niet beoordeeld zouden moeten worden op hun uiterlijk. Dat is natuurlijk helemaal waar. Helaas slaat ze de plank mis door dit in verband te leggen met ‘mooie’ vrouwen die aan bepaalde eigenschappen moeten voldoen, waardoor het leven ineens enorm zwaar wordt. In de vierde alinea van het stuk vertelt ze pas over haar intelligentie en ambities. Dat telt toch stukken zwaarder? Of je er nu uitziet als een topmodel of niet.

Reageer op artikel:
Studente klaagt: “Het is niet makkelijk om mooi te zijn”
Sluiten