Trix Jacobs
Trix Jacobs Love & Life 24 jan 2019

Studeren in het buitenland? 6 redenen om het tóch te doen

Studeren in het buitenland is natuurlijk niet niks. Zou jij het heel graag willen, maar vindt je het nog retespannend? No worries, wij helpen je. Deze redenen overtuigen je gegarandeerd om over de grens te gaan studeren.

Dit zijn dé redenen om te gaan studeren in het buitenland

In het buitenland studeren is voor velen een grote droom. Lekker een nieuw avontuur aangaan en alles over je heen laten komen. Toch is het stiekem best spannend en maak je niet zomaar deze stap. Wij hebben de voordelen even voor je op een rijtje gezet, zodat je deze uitdaging misschien toch aangaat.

1. Je maakt vrienden voor het leven

In je uppie naar het buitenland gaan, is natuurlijk doodeng. Als je alleen in het vliegtuig zit, speelt ‘All By Myself’ waarschijnlijk af in je hoofd. Maar maak je maar geen zorgen, je zal niet lang alleen blijven. Je bent namelijk niet de enige die helemaal alleen een nieuwe uitdaging aangaat. Op je studie zijn allemaal mensen die in hetzelfde schuitje zitten, je maakt dus vanzelf nieuwe vrienden.

2. Je kan lekker egoïstisch zijn

Er heerst een beetje een taboe op egoïstisch zijn. Maar soms is het juist heel goed. Als je het binnen de perken houdt, tenminste. Deze reis maak je voor jezelf en niemand anders. Denk na over wat jij allemaal wil gaan doen tijdens het avontuur en zeg ook eens een keertje nee op dingen. Dit is waarschijnlijk veel makkelijker om te doen dan in je vertrouwde omgeving.

3. Je ontdekt een nieuwe keuken

Natuurlijk ga je naar een ander land voor de studie en een nieuwe uitdaging, maar dat eten is ook niet geheel onbelangrijk. Waarschijnlijk gaat er een hele nieuwe wereld voor je open en ontdek je de lekkerste gerechten die we in ons koude kikkerlandje niet hebben. Geniet er dus optimaal van.

studeren buitenland redenen

4. Je stapt uit je comfort zone

Studeren in het buitenland is natuurlijk niet niks. Grote kans dat dit alleen al out of your comfort zone is. Dat snappen we. Dit avontuur is de perfecte gelegenheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ga bijvoorbeeld eens in je uppie uiteten. Dat lijkt misschien heel spannend, maar dat valt allemaal wel mee.

5. Je krijgt eindelijk een talenknobbel

Je komt er niet onderuit: je zal je echt moeten wagen aan een nieuwe taal. Als je niet beschikt over een goede talenknobbel kan dit nog weleens lastig worden. In het begin ga je nog gewapend met een woordenboek over straat, maar na een paar weken kan je die waarschijnlijk wel thuislaten. Als je weer het vliegtuig instapt naar huis kan je de taal misschien wel vloeiend spreken, hoe tof is dat?

6. Je krijgt een andere kijk op het leven

Waarschijnlijk staat je avontuur bol van wijze levenslessen. Je komt namelijk in een andere situatie terecht die nog onbekend voor je is. Ga deze uitdagingen vooral aan, want daar leer je onwijs veel van. Als je terugkomt van je grote reis is de kans groot dat je anders tegen het leven aankijkt. Je kan dingen bijvoorbeeld eerder loslaten en beter je prioriteiten stellen.

Grote kans dat je nu helemaal overtuigd bent na het lezen van deze redenen. Pak dus maar je koffers en zeg ja tegen deze toffe uitdaging.

7 dingen die je moet weten als je wil gaan studeren in het buitenland

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


 

Elite Daily

Reageer op artikel:
Studeren in het buitenland? 6 redenen om het tóch te doen
Sluiten