Anne-Margreet
Anne-Margreet Career 8 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

14 manieren om succesvol én gelukkig te zijn

We want it all. Een succesvolle carrière, bruisende sociale contacten, een liefdesleven waar de vonken vanaf springen en daarnaast ook alle laatste trends op de voet volgen. Onder het mom van FOMO durven we geen ‘nee’ meer te zeggen, maar ondertussen verzuchten we wel constant hoe druk we toch zijn. Herkenbaar? Succesvol worden is lang niet zo flawless, maar met wat kleine mindset twists kan je het wat anders bekijken.

Gelukkig en succesvol worden

Succesvol worden in het leven kan natuurlijk op heel veel manieren. Voor iedereen die gelukkig wil zijn zonder je steeds af te vragen of je wel druk genoeg bent zijn hier 14 rules to live by.

1. Doe je werk goed, maar dan wel zo dat jij er zélf tevreden mee bent

Dat betekent dat je je niet druk moet maken over wat jij denkt dat anderen goed vinden, maar moet zorgen dat je het gevoel hebt dat je alles hebt gegeven wat je in je had. Natuurlijk hoef je feedback van je baas niet in de wind te slaan, maar het is wel belangrijk dat je zelf helemaal achter je werk staat en tevreden kunt zijn over je eigen prestatie.

2. Wees iemand die altijd uit gaat van het positieve in mensen

Het is misschien niet altijd even gemakkelijk en misschien heb je het zelfs wel eens bij het verkeerde eind. Maar door positief in het leven te staan voel je jezelf beter én straal je dat uit naar anderen. Er is al zoveel negativiteit in de wereld, waarom zou je daar aan willen bijdragen? A little positivity goes a long way.

3. Sta open voor de mogelijkheid dat je ook fouten kunt maken

Wees je er van bewust dat je iets anders kunt bekijken dan dat anderen dat misschien doen, zeker wanneer je dat ook van hen verwacht. Er zijn zoveel mensen, dus ook zoveel verschillende manieren om iets aan te pakken. En daar kun je eigenlijk alleen maar van leren.

4. Leer om plezier te beleven aan het hebben van je eigen verantwoordelijkheden

Soms zit het misschien even tegen en kruip je liever terug je bed in. Maar uiteindelijk zul je er gelukkiger van worden als je je verantwoordelijkheden accepteert in plaats van dat je je er voor verstopt.

5. Volg je eigen adviezen

Word een persoon waarvan je zelf vindt dat de wereld er meer van zou kunnen gebruiken. Je kunt niet de hele wereld onder handen nemen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je zelf de verandering bent die je graag zou willen zien.

6. Leer te leven met de middelen die je hebt en hier gelukkig mee te zijn

Als je zelfstandig al je rekeningen kunt betalen én geld overhebt om leuke dingen te doen, dan brengt dit een enorm gevoel van zelfstandigheid met zich mee, ongeacht hoe rijk je bent.

7. Wees iemand die de mensen in je leven graag om zich heen hebben, maar verlies jezelf hier niet in

Investeer in de vriendschappen die je graag wil behouden en geef omdat je zelf graag wil geven en niet omdat je hier iets voor terug wil hebben.

8. Besluit wat het is dat je uit het leven wilt halen

Alleen dan weet je wanneer je je doelen hebt bereikt. Als je altijd op zoek bent naar meer, dan is het heel moeilijk om tevreden te zijn met wat je hebt.

9. Bedenk je eigen tradities

Het mooie aan volwassen zijn is dat niemand je meer kan vertellen hoe je je leven moet leiden, behalve jij zelf. Als je niet blij bent met de manier waarop je dingen doet, verander ze dan zodat je er wél blij mee bent. Het is jouw leven en jij bent de enige die je tevreden moet stellen.

10. Hecht waarde aan je eigen mening

Want die is minstens zo belangrijk al die van iemand anders. Je leeft niet om alleen iedereen om je heen gelukkig te maken, zelf ben je net zo belangrijk.

11. Trek je mond open als je onrechtvaardigheid ziet gebeuren

Doe dit door met een andere oplossing voor het probleem te komen, in plaats van er zelf ook aan bij te dragen.

12. Houd rekening met de emoties van de mensen die het dichtst bij je staan

Het is misschien niet altijd gemakkelijk om je in anderen te verplaatsen, maar het erkennen van de gevoelens van een ander is de essentie van echte intimiteit, of deze nou platonisch is of niet.

13. Onderneem dingen

Ook als je weet dat je er misschien niet de beste in zult zijn of er geld mee zult verdienen. Dans je graag? Geef je op voor dansles! Kun je niet stoppen met zingen? Doe er iets mee! Het is vaak eng om je aan iets te wagen dat je nog nooit eerder hebt gedaan, maar dat geldt voor alles. Als je al die dingen zou moeten vermijden, dan zou je je hele leven thuis moeten blijven zitten.

14. Weet waar je écht gelukkig van wordt en maak dat je prioriteit

Het is zonde om je dagen te vullen met activiteiten die je eigenlijk niet wil doen of door te brengen met mensen waar je eigenlijk niet bij wil zijn. Schrijf dat boek, maak die wereldreis: laat dingen waar je trots op bent je leven bepalen.

Nog meer tips: Dit is waarom je jezelf niet moet vergelijken met ‘succesvollere’ vrienden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
14 manieren om succesvol én gelukkig te zijn
Sluiten