Renée
Renée Beauty 24 aug 2018
Leestijd: 6 minuten

Wij testten Sugarbearhair om jou te vertellen of het écht werkt

Ineens waren ze daar op de Instagram accounts van de Kardashians: blauwe beren die fantastisch zouden zijn voor je haar. Je snapt dat we samen met de rest van de wereld meteen nieuwsgierig waren naar Sugarbearhair. Nu de beertjes in Nederland verkocht worden testten wij voor je of dit wel écht het geld waard is.

Ga naar de website van Sugarbairhear en ze beloven je meteen gezond haar. Nu is er waarschijnlijk geen één vrouw op de wereld die hier geen behoefte aan heeft. Maar aangezien je meer dan €30 voor één potje betaalt is het wel zo leuk om te weten of het echt iets oplevert.

Wat is Sugarbearhair?

Een potje Sugarbearhair bevat 60 beertjes wat genoeg is voor één maand. Deze snoepjes – want ja, het smaakt naar snoep – zijn glutenvrij, sojavrij en cruelty free. Zo wordt het omschreven: “Sugarbearhair gummies are an easy to use, scientifically formulated vegetarian vitamin complex designed for all hair types and genders.”

Sugarbearhair ingrediënten

Je neemt twee beertjes per dag. Maar wat krijg je eigenlijk binnen? Dit zijn de ingrediënten: Vitamine A, Vitamine C, Vitamine D, Vitamine E, Vitamine B-6, Folic Acid, Vitamine B-12, Biotine, Pantothenic Acid, Iodine, Zink, Choline en Inositol.

Als je wilt dat je haar groeit is Biotine één van de dingen die je binnen moet krijgen. Eén snoepje bevat 1667% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Biotine. Daardoor is onze eerste verwachting dat Sugarbearhair echt iets voor ons haar moet doen.

Onze ervaring met Sugarbearhair

De NSMBL redactie heeft één maand Sugarbearhair gebruikt. Wat vinden we ervan en nog belangrijker: werkt Sugarbearhair?

Renée

Allereerst moet ik zeggen dat Sugarbearhair er leuk uitziet én ook echt lekker is om te eten. Tenminste, als je zo’n zoetekauw bent als ik. Nu moet ik zelf toegeven dat m’n haar eigenlijk al goed groeit. Maar als het de conditie van m’n haar verbetert, ben ik sowieso down om dit te gebruiken.

Van tevoren had ik hoge verwachtingen. Maar eerlijk: na één maand kon ik geen mega verschil zien. Ik heb van nature haar met een slag dat ietwat aan de droge kant is. Ik wilde de glanzende lokken waarover ik lees op het internet, maar dat zie ik niet. Ik hoor wel mensen over uitgroei en ontzettend snel groeiende pony’s, dus blijkbaar doet het wel iets. Voor sommigen, apparently.

Misschien dat één maand te kort is om zoveel verschil te zien. Wél merk ik dat m’n haar echt wel een stuk langer is. Ook wil ik eerder naar de kapper dan normaal, wat ik eerder irritant dan chill vindt. Ik ben in ieder geval wel tot de conclusie gekomen dat ik deze vitamines niet per se in mijn leven nodig heb. Als het gaat om mijn haar, dan.

Alex

Al zolang ik me kan herinneren heb ik een haat-liefdeverhouding met mijn haar. Het is vol, groeit snel en ik ben tevreden met de kleur, maar het wordt ook sneller vet dan je oliebol kan zeggen en het valt nóóit zoals ik wil.
Ik had al vaker van Sugarbearhair gehoord. Ik zag het voornamelijk langskomen op social media en was er redelijk skeptisch over. Zouden een paar snoepjes echt iets voor mijn haar kunnen doen? Ik besloot blanco en zonder verwachtingen aan de kuur te beginnen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik na afgelopen maand maar weinig verschil merk. Als ik iets zou moeten zeggen lijkt mijn haar iets minder snel vet te worden, maar dat kan ook een gevalletje wishful thinking zijn. Nu is het wel zo dat een maand volgens mij wel aan de korte kant is. Ik hoorde van een vriendin die de beertjes drie maanden heeft geslikt, dat zij wel echt verschil merkte. Zij vertelde dat de kapper tegen haar zei dat ze duidelijk meer babyhaartjes erbij had gekregen.

Verder ben ik misschien ook niet de uitgelezen persoon om hier écht objectief antwoord op te geven. Mijn haar was al gezond, dus ik kon niet echt verschil merken in de structuur. Als iemand mij vraagt of ik Sugarbearhair aanraad, zou ik zeggen dat ik het voor een maand afraad, maar voor een langere periode wel een kans zou geven. En verder zijn ze gewoon heel lekker. Een straf om de beertjes te eten, is het dus sowieso niet.

Tessa

Ik sprong stiekem een gat in de lucht toen ik het potje Sugarbearhair op mijn bureau zag staan. Ik heb er namelijk enorm veel goede verhalen over gehoord, zowel online als van vrienden van me. Ik ben er vol goede moed mee gestart in de hoop dat mijn haar sneller zou gaan groeien en het wat sterker zou worden. Ik heb in het verleden mijn lokken geregeld gebleekt (ja, ook ik wilde meedoen aan grijze haartrend), dus het heeft nogal wat klappen gehad.

Na een maand merk ik niet gek veel verschil aan de structuur van mijn haar of de hoeveelheid glans. Die dingen zijn eigenlijk exact hetzelfde gebleven. Wat ik wel merkte, was dat ik na een maand meer uitgroei had dan ik normaal gesproken heb na vier weken. In die zin ben ik dus wel enthousiast. Om echt het resultaat te krijgen waar iedereen het over heeft, denk ik dat je de blauwe beertjes meer maanden moet slikken.

Yasmine

Over de Sugarbearhair had ik – ja, dankzij de Kardashians – al veel gehoord. En ik heb zelfs al een keer op het punt gestaan om potjes aan te schaffen bij een online shopsessie, maar iets hield me tegen. Ik denk mijn sceptische inborst, want: dit kan toch niet echt een wondermiddel zijn?

Daarom was ik heel blij dat we de beertjes mochten testen. Ik vond ze meteen lekker smaken. Zoet, maar ik hou van zoet. Alsof je mag snoepen voor je gezondheid, heerlijk toch?! Ik zag het twee keer per dag als een traktatie.

Over het resultaat ben ik nog wel sceptisch. Ik heb mijn haar laten kleuren en zag wel sneller dan normaal uitgroei. Maar mijn haar lijkt niet véél langer na de testmaand, en ook merkte ik niet dat ik me bijvoorbeeld sneller moest scheren of meer mijn wenkbrauwen moest epileren. Daarbij is het ook nog eens tropisch weer geweest en groeit je haar nou eenmaal sneller in de zomer.

Misschien was de testperiode te kort? Ik zou de beertjes nog best langer willen eten hoor.

Anne-Flore

Toen ik hoorde dat we Sugarbearhair mochten uitproberen, was ik gelijk enthousiast. Mijn haar is namelijk bij lange na niet zo vol als het ooit is geweest. Dus alle hulp die ik krijgen kan om het te laten groeien of voller te laten worden, grijp ik met beide handjes aan. Zelfs als het in de vorm is van een beertje. Je weet maar nooit.

De beertjes zien er ontzettend schattig en ietwat chemisch uit. Wanneer ik het potje open draai, komt me een onwijs zoete lucht tegemoet. En dat is goed nieuws, want deze dagelijkse snoepjes helpen me zo prima om mijn sugar cravings te bevredigen – zónder daadwerkelijk in de snoeppot te duiken.

Het lijkt alsof mijn haar sneller is gegroeid deze maand. Zo snel, dat er zelfs op de redactie een impulsieve knipsessie plaats heeft gevonden. Maar of de beertjes aan deze haargroei hebben bijgedragen, weet ik niet. Mijn haar is helaas niet voller of glanzender geworden. Maar misschien dat dit wel zou gebeuren als ik de vitamines meerdere maanden zou nemen. Wie weet.

Wil je Sugarbearhair bestellen? Bij Bol.com kost één potje €31,95.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wij testten Sugarbearhair om jou te vertellen of het écht werkt
Sluiten